ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διόρισε γενικό ελεγκτή ο ΠτΔ, τον γενικό διευθυντή ΟΑΥ Α. Παπακωνσταντίνου

24 September 2024, 07:22

images

O Aνδρέας Παπακωνσταντίνου μέχρι σήμερα ΓΔ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ), είναι η επιλογή του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τη θέση του Γεν. Ελεγκτή της Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο οποίος την περασμένη Τετάρτη απολύθηκε με απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για λόγους ανάρμοστης συμπεριφοράς. 

Ο Α. Παπακωνσταντίνου, είναι προσωπική επιλογή του ίδιου του ΠτΔ τον οποίο γνωρίζει προσωπικά, ειδικότερα από τη θέση που κατείχε ως ένας εκ των τριών διευθυντών του ΟΑΥ και τις προσπάθειες που κατέβαλε για την προώθηση και εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ο νέος Γεν. Ελεγκτής που θα ορκιστεί στις 2 Οκτωβρίου είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ενώ απέκτησε και πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι εγκεκριμένος ελεγκτής και εγκεκριμένος εσωτερικός ελεγκτής.

Σημαντική είναι η εμπειρία το τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εχέγγυο για την επιτέλεση των σημαντικών καθηκόντων που του ανατίθενται.

Ο ρόλος, το έργο και ο ίδιος ο θεσμός της ελεγκτικής υπηρεσίας, τονίζεται, είναι εξαιρετικής σημασίας ως προς τη διασφάλιση της διαφάνειας, του δημόσιου απολογισμού, της πάταξης της διαφθοράς και της προάσπισης της χρηστής διοίκησης. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε μια περίοδο που θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της ελεγκτικής υπηρεσίας όπως προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη καθώς μεταξύ άλλων προνοεί τη σύσταση ελεγκτικού συνεδρίου. 

Σημειώνεται ότι Α. Παπακωνσταντίνου εκ της θέσεως του ως ΓΔ του ΟΑΥ, κατάφερε να έχει άριστες σχέσεις, τόσο με την εκτελεστική, όσο και τη νομοθετική εξουσία, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις σε κεφαλαιώδη θέματα που αφορούν στον τομέα της υγείας.

Διετέλεσε ΓΓ της κλαδικής συντεχνίας των υπαλλήλων του ΟΑΥ από την οποία αποχώρησε λόγω της προαγωγής του σε ΓΔ του Οργανισμού η οποία έγινε πριν λίγους μήνες.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τον ελεγκτικό οίκο PWC, κατόπιν ανέλαβε ανώτερος λειτουργός στο ΧΑΚ και στη συνέχεια προσλήφθηκε σε διευθυντική θέση στον ΟΑΥ.

Πρόκειται για άτομο χαμηλών τόνων, ευσυνείδητο επαγγελματία και θιασώτη της διαφάνειας.

Ως ΓΔ του ΟΑΥ είχε άριστες σχέσεις με όλους τους λειτουργούς των ΜΜΕ, ειδικότερα με τους συνάδελφους που καλύπτουν ρεπορτάζ υγείας.  

Το διορισμό του κ. Παπακωνσταντίνου χαιρέτισε πριν από λίγο και ο τέως Γεν. Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Συγχαρητήρια στο νέο Γεν. Ελεγκτή. Αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο. Το προσωπικό είναι εξαιρετικό και μπορεί να τον βοηθήσει να πετύχει στο έργο του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου».

Λ. Χρ.

Σχετικά Άρθρα