ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεύτερος εθνοφρουρός στην ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας

19 Ιουλίου 2024, 10:38

images

Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται οπλίτης της 2024 ΕΣΣΟ ο οποίος αισθάνθηκε μετά τη χθεσινή μεσημβρινή κατάκλιση, αδιαθεσία. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Αμυνας «ο οπλίτης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Μονάδας όπου υπηρετεί και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και υποβάλλεται στη δέουσα ιατρική φροντίδα και σε εργαστηριακές εξετάσεις».

Το Υπουργείο Άμυνας θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση κατόπιν της ιατρικής γνωμάτευσης, πληροφορώντας για την κατάσταση της υγείας του οπλίτη.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία, μεταφέρθηκε 17χρονος νεοσύλλεκτος οπλίτης, που νοσηλευόταν από τις 12 Ιουλίου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και αναμένονται οι γνωματεύσεις των ιατρών του Paul Brousse Hospital France.

Ο 17χρονος κατετάγη πριν από λίγες ημέρες στην Εθνική Φρουρά ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση στις 12 Ιουλίου έχασε τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου παρέμεινε διασωληνωμένος μέχρι την αναχώρηση του από την Κύπρο με αεροσκάφος.

Το Paul Brousse Hospital France στο οποίο βρίσκεται είναι Πανεπιστημιακή Κλινική και Κέντρο μεταμοσχεύσεων, όπου ο 17χρονος θα εξεταστεί και οι γιατροί θα γνωματεύσουν πως θα προχωρήσουν με την περίπτωσή του.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του η κατάσταση της υγείας του εθνοφρουρού ήταν κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Σχετικά Άρθρα