ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Α. Αναστασιάδη: Δόθηκαν €4 εκατ. σε 3223 φοιτητές

22 Φεβρουαρίου 2023, 12:51

images

Ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης από τη δημιουργία του το 2015 μέχρι σήμερα συγκέντρωσε και διέθεσε €4.,4 εκατ. σε 3223 φοιτητές ως οικονομική στήριξη για τις σπουδές τους, ανέφερε η πρώτη κυρία και πρόεδρος του Φορέα Άντρη Αναστασιάδη, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη πρώτη κυρία.

Στο χαιρετισμό της για τον Απολογισμό του Έργου του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Αναστασιάδη ανέφερε ότι «αποτιμώντας τα αποτελέσματά του έργου, είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία που αναλάβαμε».

Εξέφρασε επίσης αίσθημα χαράς εφόσον η επιτυχία της θεσμοθέτησης του Φορέα, δίδει τη δυνατότητα να συνεχίσει να καταγράφει ακόμη μεγαλύτερες σελίδες αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς στήριξης στους νέους της Κύπρου.

Η κ. Αναστασιάδη υπογράμμισε ότι «συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο, αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικές και καθόλου κρατικές εισφορές, πετύχαμε να ενισχύσουμε ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό φοιτητών».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τη δημιουργία του Φορέα το 2015 μέχρι σήμερα, συγκεντρώθηκε και διατέθηκε το συνολικό ποσό των €4. 428. 968,00 σε 3223 φοιτητές.

Kάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της ίδρυσης του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, η κ. Αναστασιάδη σημείωσε ότι αφορμή για τη δημιουργία του υπήρξε η παγκόσμια οικονομική κρίση που έπληξε εξίσου την πατρίδα μας και τα προβλήματα που δημιούργησε στους νέους στον τόπο μας, όσον αφορά τη συνέχιση ή και το ξεκίνημα των σπουδών τους.

Όπως ανέφερε, «παρακολουθώντας με προβληματισμό τις δυσκολίες τους, έθεσα ως στόχο την ουσιαστική στήριξη της καθ’ όλα απαιτητικής προσπάθειάς τους για την απόκτηση του πτυχίου τους. Και τούτο γιατί είναι πεποίθησή μου πως η μόρφωση, ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πορεία της ζωής και την εξέλιξή του».

Επιδίωξη της κ. Αναστασιάδη ήταν η όποια δραστηριότητα του να στηρίζεται στις αρχές της πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. 

Ποιοι συνέβαλαν στη λειτουργία του Φορέα

Η κ. Αναστασιάδη, πέραν της επιτυχίας της ολοκλήρωσης των σπουδών εκατοντάδων φοιτητών, αναφέρθηκε και στην επικοινωνία του Φορέα με τους φοιτητές και τις οικογένειες τους κατά την διερεύνηση των αιτήσεων τους.

«Οι συνεργάτες μου έγιναν πολλές φορές δέκτες και άλλων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.  Στο πλαίσιο αυτό ο Φορέας στάθηκε η αφορμή για την επίλυση πληθώρας άλλων κοινωνικοοικονομικών θεμάτων», πρόσθεσε.

Ακόμη, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην καταξίωσή του Φορέα ως κοινωνικού θεσμού. Μεταξύ αυτών, είναι οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Υγείας που συναποτελούν με τη Γενική Λογίστρια την Επιτροπή του Φορέα, της οποίας προεδρεύει η εκάστοτε Πρώτη Κυρία.

Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες της, των οποίων όπως τόνισε, η συμβολή υπήρξε ανεκτίμητη όσον αφορά την επιτυχία του εγχειρήματός αυτού, τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων οι οποίοι με μεγάλη προθυμία συμπληρώνουν όπου χρειάζεται τις χορηγίες του Φορέα, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα στους φοιτητές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να αποπληρώσουν τα δίδακτρά τους και να συνεχίσουν έτσι απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους απλούς πολίτες που όπως είπε, «στάθηκαν διαχρονικά στο πλευρό μας, ενισχύοντας με τη μικρή ή μεγάλη οικονομική τους στήριξη την προσπάθειά μας».

«Εκείνο που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι η επιτυχημένη πορεία που κατέγραψε ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, δε σταματά με τη δική μου αποχώρηση από την Προεδρία του, αλλά αντίθετα κληροδοτείται στην επόμενη Πρώτη Κυρία», σημείωσε.

Απευθυνόμενη στην νέα πρώτη κυρία, Φιλίππα Χριστοδουλίδη, η κ. Αναστασιάδη δήλωσε ότι «γνωρίζοντας την αγάπη σου και τις ευαισθησίες σου για τον συνάνθρωπο, την έγνοια σου για τους νέους μας, δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα εργαστείς έχοντας ως γνώμονα τη συνέχιση της προσφοράς του Φορέα. Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να γνωρίζεις ότι θα μας έχεις στο πλευρό σου».

Ο.Σ.

 

Σχετικά Άρθρα