ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η σωστή διατροφή είναι για κάποιους το καλύτερο φάρμακο

04 Δεκεμβρίου 2021, 08:00

images

Μελέτη από το University of Sydney, έρχεται να ταράξει τα νερά στην Ιατρική αναφέροντας -λίγο ως πολύ- ότι για κάποιους, η σωστή διατροφή έχει ισχυρότερη επίδραση από τα φάρμακα!

Η προ-κλινική μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cell Metabolism, διεξήχθη από επιστήμονες στο University of Sydney's Charles Perkins Centre και κάνει λόγο για ισχυρή, θεραπευτική δράση της διατροφής σε κυτταρικό επίπεδο για νόσους όπως είναι ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά. 

Διενεργήθηκε σε πειραματόζωα και κατέληξε σε ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι το πλήθος των θερμίδων όσο και η ισορροπία σε θρεπτικά συστατικά, έδωσε στα ζώα μακροζωία και καλύτερη υγεία.

Η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα εργάζεται εδώ και χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, του ρόλου της διατροφής στην υγεία, ελέγχοντας ρόλους και συνδυασμούς πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών στη διατροφή θηλαστικών.

Ο επικεφαλής ερευνητής και Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Charles Perkins Centre, καθηγητής Stephen Simpson σημειώνει μάλιστα ότι "τα περισσότερα φάρμακα στοχεύουν τους ίδιους βιοχημικούς μηχανισμούς που μπορεί να στοχεύσει και μια καλά μελετημένη διατροφή. Όπως υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα φάρμακο που να μάς κάνει καλά χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε τη διατροφή μας, έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε και μια διατροφή που να μην χρειάζεται το φάρμακο"!

Η απολυτότητα αυτή βέβαια βρίσκει αρκετούς επιστήμονες να διαφωνούν αλλά μένει να αποδειχτεί με πειράματα και αδιάσειστα στοιχεία ποιος τελικά έχει δίκιο και σε ποιό βαθμό.

Σχετικά Άρθρα