ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Linda Evangelista δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού

07 September 2023, 09:00

images

Η Linda Evangelista αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2018 και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η 58χρονη Καναδή, ένα από τα πιο διάσημα σούπερ μόντελ, αποκάλυψε στη Wall Street Journal ότι ανακάλυψε ένα ακόμη εξόγκωμα πέρυσι και ότι έκανε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για τον τελευταίο όγκο της.

"Μόλις επιστρέψει, υπάρχει μία πιθανότητα. Ξέρω ότι είμαι με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά είμαι εντελώς σε εορταστική διάθεση", δήλωσε. Πέρυσι, το μοντέλο εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue για πρώτη φορά αφού είπε ότι είχε «παραμορφωθεί» από μία αισθητική επέμβαση που πήγε στραβά.

Μιλώντας πριν από την κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ του Apple TV+, The Super Models, το οποίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με την Evangelista και άλλους σταρ της πασαρέλας της δεκαετίας του 1990, όπως η Naomi Campbell, η Cindy Crawford και η Christy Turlington, η Evangelista είπε ότι ο καρκίνος της εντοπίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του ετήσιου ραντεβού της για μαστογραφία.

Τον περασμένο Ιούλιο, συνέχισε, ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στο στήθος της που αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος του θωρακικού μυός. Είπε στον γιατρό της να κάνει ό,τι επέμβαση χρειάζεται, φτάνει να μην πεθάνει από αυτό. Η Evangelista πρόσθεσε ότι είχε απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας όσο υποβαλλόταν σε θεραπεία και ότι «μόνο λίγοι άνθρωποι γνώριζαν» για τη διάγνωσή της.

«Σκέφτηκα μέσα μου, θα το μοιραστώ μία μέρα, αλλά όσο το περνάω, σε καμία περίπτωση». Νωρίτερα φέτος, η συνάδελφος του supermodel Tatjana Patitz πέθανε σε ηλικία 56 ετών από μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Η Evangelista επανήλθε σταδιακά στο προσκήνιο πρόσφατα, αφού πέρασε 6 χρόνια «κρυμμένη», επειδή υπέστη μια σπάνια αντίδραση σε αισθητική διαδικασία που είχε σχεδιαστεί για να μειώσει τα λιπώδη κύτταρα, αλλά αντίθετα τα αύξησε!

Σχετικά Άρθρα