ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί μία γυναίκα έχει περισσότερη τριχοφυΐα από το αναμενόμενο

06 Αυγούστου 2024, 16:00

images

Μία γυναίκα έχει τρίχες εκεί που οι περισσότερες δεν έχουν (πχ στο πηγούνι) ή έχει περισσότερες από το αναμενόμενο (αντί για χνούδι, κανονικές και πολλές τρίχες), είτε επειδή υποφέρει από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS), είτε επειδή έχει διαταραχές των επινεφριδίων, είτε επειδή έχει βεβαρημένο κληρονομικό, είτε τέλος εξαιτίας φαρμάκων (που χρησιμοποιούνται για την ενδομητρίωση).

Η υπερτρίχωση αφορά φυσικά τα πόδια και τα χέρια αλλά σε κάποιες επεκτείνεται στο πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη. Προκαλεί δε πολλές φορές και ακμή.

Όπως μάς εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης, "η αποτρίχωση με Laser Alexandrite εφαρμόζεται στο πρόσωπο και στο σώμα, οπουδήποτε υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Στο πρόσωπο μπορεί να γίνει σε περιοχές όπως το άνω χείλος, το πηγούνι, τα ζυγωματικά, το μεσόφρυο, το μέτωπο, τις παρειές και το λαιμό. Στο σώμα εφαρμόζεται στα πόδια, στα χέρια, στις μασχάλες, στο μπικίνι, στην κοιλιά, στην πλάτη, στους γλουτούς και στις θηλές. Πριν ξεκινήσουν οι συνεδρίες laser, λαμβάνεται ένα πλήρες ιστορικό από το γιατρό, το οποίο θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για την σωστή εφαρμογή και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Η μείωση των τριχών είναι εμφανής από την πρώτη συνεδρία αλλά για να εξαφανιστούν και να μην ξαναβγούν, πρέπει να γίνουν αρκετές επαναλήψεις ανάλογα με το χρώμα της τρίχας και την έκταση του προβλήματος.

"Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας, εξαρτάται από το σημείο εφαρμογής. Στο σώμα 6 με 8 φορές κατά μέσο όρο, είναι αρκετές ώστε να απαλλαγείτε οριστικά από την τριχοφυΐα. Οι συνεδρίες γίνονται περίπου ανά 1 με 1,5 ή και 2 μήνες ανάλογα με το περιστατικό. Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως το πρόσωπο, η κοιλιά, οι θηλές, κ.α χρειάζονται περισσότερες εφαρμογές και μικρότερο χρονικό διάστημα ανά συνεδρία. 

Σε αυτές τις περιοχές δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε αριθμό συνεδριών και μεσοδιάστημα εφαρμογής διότι το κάθε περιστατικό είναι εξατομικευμένο και οι αριθμοί αυτοί θα προσδιοριστούν ανάλογα το κάθε άτομο. Εδώ μας καθοδηγεί και το ιστορικό που έχει ληφθεί στην αρχή", αναφέρει ο ειδικός.

Σχετικά Άρθρα