ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο επίκεντρο η ενσωμάτωση ατόμων μέσω καλαθόσφαιρας

26 Ιουλίου 2024, 16:44

images

Η ενσωμάτωση ατόμων από διάφορες κοινωνικές ομάδες μέσω του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στη Λευκωσία, ανάμεσα στην Υφυπουργό, Μαριλένα Ευαγγέλου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρέα Μουζουρίδη.

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού και συμφώνησαν στη συνδιοργάνωση πρωτοβουλιών για την επόμενη σεζόν, με στόχο την προώθηση της ισότητας και της συμμετοχής όλων στο άθλημα αλλά και τη σταδιακή αλλαγή κουλτούρας σε διάφορα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Επίσης, έγινε παρουσίαση εκ μέρους του Πρόεδρου της ΚΟΚ, Ανδρέα Μουζουρίδη, για τα πλάνα που υπάρχουν και αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια, καθώς και τους στόχους σχετικά με την εξέλιξη και ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα στη χώρα μας.

Η Υφυπουργός, κ. Ευαγγέλου, εξέφρασε την υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες της ΚΟΚ και την πρόθεσή της να συνεργαστεί στενά με την Ομοσπονδία για την υλοποίηση των κοινών στόχων.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ενισχύοντας τις δράσεις που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό για όλους τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα