ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΝΟ: Το μεσημέρι η απόφαση για νοσηλεύτριες

09 Ιουνίου 2021, 10:46

images

Τo μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τις πέντε νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Αθαλάσσας από την οποία θα εξαρτηθούν οι ενέργειες της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

Μιλώντας στο YgeiaWatch, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ Χρίστος Χριστοδούλου καλεί τα μέλη του νοσοκομείου Αθαλάσσας για έρευνα περισσότερων υποθέσεων και εξέταση των συνθηκών περίθαλψης των ασθενών.

Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδούλου αναφέρει τα εξής: « Υπάρχουν πολλά στο συρτάρι της κυρίας Παραδισιώτου αλλά έμειναν εκεί. Το νοσοκομείο Αθαλάσσας δεν είναι μέλος της συντεχνίας μας, μήπως είναι μέλος κάποιας άλλης συντεχνίας;».

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως το νοσοκομείο Αθαλάσσας δεν ελέγχεται αν τηρούνται πρωτόκολλα ούτε εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες περιθάλπονται οι ασθενείς. «Δεν ελέγχει κανένας αυτό το ψυχιατρείο. Αν με αυτό τον τρόπο πρέπει να περιθάλπουμε τους ασθενείς να πετάξουμε τα διπλώματα μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρεται στην στήριξη που δείχνουν άλλες συντεχνίες και κόμματα. «Η στήριξη που παίρνουμε από κόμματα και συντεχνίες αποδεικνύει το δίκαιο των νοσηλευτριών οι οποίες έπραξαν κάτω από τον νόμο των συντεχνιών και διεθνών συμβάσεων».

Επαναλαμβάνει πως το υπουργείο υγείας εκτός από τον νόμο των συνδικαλιστών, παραβιάζει και τον νόμο που διέπει το υπουργείο εργασίας. Το δικαίωμα δηλαδή του εργοδοτούμενου όταν νιώσει ότι θίγεται η ασφάλειά του, να απομακρύνεται από τον χώρο εργασίας του. Προσθέτει επίσης πως θα πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αλλά και των ασθενών, κάτι που το υπουργείο υγείας αγνοεί εδώ και χρόνια.

«Υπάρχουν πολλές ευθύνες στο μυαλό του υπουργού και γι’αυτό μπορεί να θέλει να παραιτηθεί. Ένα μέρος είναι αυτές οι διαταραχές που συμβαίνουν στον χώρο της υγείας. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τομείς του υπουργείου που έχουν προβλήματα», τονίζει στο YgeiaWatch.

Καταληκτικά προσθέτει: «Αν είναι δυνατό, το ίδιο το υπουργείο υγείας να μην θέλει να προστατεύει τους υπαλλήλους του. Ακόμη και το υπουργείο εργασίας να μην μπορεί να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους λειτουργούς στους οποίους θέτουν σε κίνδυνο τους εργοδοτούμενους. Αν γίνει κάποιο ατύχημα σε οικοδομές για παράδειγμα, το υπουργείο εργασίας προβαίνει σε διάφορες διαδικασίες για τιμωρία των υπεύθυνων. Στην περίπτωσή μας το υπουργείο υγείας δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια, και αντιθέτως προχωρεί σε πειθαρχικές ενέργειες εναντίον των εργαζομένων οι οποίοι φωνάζουν για να προστατευτούν».

X.X.

Σχετικά Άρθρα