ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΚΙ: Καταγγέλλει ΟΚΥπΥ για ακτινολογικές υπηρεσίες ΓΝ Πάφου

13 Ιουνίου 2024, 13:58

images

Σε καταγγελία του ΟΚΥπΥ ότι δεν προχώρησε έγκαιρα σε ενέργειες για κάλυψη των κενών στο ακτινολογικό τμήμα του ΓΝ Πάφου, προχωρά η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

«Με ιδιαίτερη αγανάκτηση καταγγέλλουμε δημόσια τη στάση του ΟΚΥπΥ ή καλύτερα την απουσία των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του, ώστε έγκαιρα να είχαν καλυφθεί τα κενά στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Πάφου σε ιατρικό προσωπικό. Οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις στην υγεία των Ασθενών είναι καθαρά προφανείς», τονίζει.

Επιπλέον, προστίθεται, ο ΟΚΥπΥ κατόρθωσε τη χρονική περίοδο που στην επαρχία Πάφου υπήρχαν πυρκαγιές, να μη μπορεί να καλύψει επί τόπου το Γ.Ν. Πάφου με ακτινολογικές υπηρεσίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Χωρίς εφημερεύων ακτινολόγο το Νοσοκομείο Πάφου

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το YgeiaWatch, χωρίς εφημερεύοντα ακτινολόγο παραμένει τα απογεύματα το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αφού το τμήμα χρειάζεται πέντε ακτινολόγους και αυτή την στιγμή έχει μόλις τρεις.

Συγκεκριμένα, περί τα τέλη Μαρτίου αφυπηρέτησε η διευθύντρια του τμήματος, με τους ακτινολόγους στο Γ.Ν. Πάφου να μειώνονται στους τέσσερις.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον Μάιο, όταν ένας από τους τέσσερις εναπομείναντες ακτινολόγους παραιτήθηκε, αφήνοντας το τμήμα με τρεις ακτινολόγους.

Οι ακτινολόγοι ενημέρωσαν τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ότι δεν είναι δυνατόν να καλύψουν όλες τις εφημερίες.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα