ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεργασία “HFC” CRC Policy Center και XM για τη διεξαγωγή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Παιδιά

29 Αυγούστου 2024, 11:49

images

Το “Hope For Children CRC Policy Center” (HFC) και η XM, με πολλή χαρά ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασία τους με στόχο τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης των παιδιών σε όλη την Κύπρο. Με κοινή δέσμευση για την προώθηση θετικών αλλαγών, το HFC και η XM ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση των ακόλουθων προγραμμάτων:

  • Θερινό Σχολείο "Hope For Children": διεξήχθη με επιτυχία από την 1η έως την 12η  Ιουλίου 2024, στη Λευκωσία. Το Θερινό Σχολείο "Hope For Children" έφερε μαζί 25 έφηβους ηλικίας 12-16 ετών από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Στόχος του προγράμματος αυτού ήταν η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, ηγετικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, ενώ εμβάθυνε την κατανόηση των παιδιών για θέματα που αφορούν τη προστασία τους. Οι συζητήσεις και οι δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως ο κυβερνοεκφοβισμός, ο ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός και η έμφυλη βία.
  • HFC CRC Campus Clubs: Μέσω εβδομαδιαίων συναντήσεων με συγκεκριμένη ομάδα παιδιών σε κάθε σχολείο, το HFC εκπαιδεύει τα ίδια τα παιδιά να γίνουν πρεσβευτές των δικαιωμάτων των παιδιών στο σχολείο τους. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια με τη μέθοδο μη-τυπικής εκπαίδευσης εξοπλίζονται οι νεαροί πρεσβευτές με τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να υπερασπιστούν θέματα που είναι σημαντικά για τους ίδιους και τους συνομήλικούς τους.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “TEAM-UP”: Σχεδιασμένο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, της ψυχοκοινωνικής ευημερίας και των κρίσιμων δεξιοτήτων ζωής στους εφήβους, το πρόγραμμα αυτό ενσωματώνει τη νεολαία σε δομημένες δραστηριότητες παιχνιδιού και αθλητισμού που προάγουν την ηγεσία, τη συμμετοχή στην κοινότητα και την επίλυση συγκρούσεων.
  • Βιωματικά εργαστήρια: Τα εργαστήρια του HFC που υλοποιούνται στα σχολεία σε όλη την Κύπρο καλύπτουν κρίσιμα θέματα όπως η πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, η διαχείριση θυμού, η ανάπτυξη υγειών σχέσεων και άλλα θέματα που επηρεάζουν τα παιδιά. Αυτές οι συνεδρίες είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της κοινωνικο-συναισθηματικής ανάπτυξης και της προστασίας των παιδιών και εφήβων.

Η υποστήριξη της XM σε διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις του HFC όπως η γραμμή βοήθειας 1466 είναι διαχρονική.  Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, το HFC και η XM στοχεύουν στη διεύρυνση της επίδρασής τους σε όλη την Κύπρο, στηρίζοντας τους νέους και τα παιδιά στην ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων και γνώσεων για να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και τις κοινότητές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 22103234 ή να επισκεφθείτε: www.uncrcpc.org.cy.

Σχετικά Άρθρα