ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο ΤΕΠΑΚ το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου

04 Οκτωβρίου 2024, 13:38

images

Tο Cyprus Stroke Association, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), o Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού συνδιοργανώνουν το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου.

Θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ., στο κτήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, και είναι ανοιχτό για το κοινό χωρίς κόστος συμμετοχής.

Το συνέδριο εντάσσεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικού Επεισοδίου, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Οκτωβρίου, και υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης σχετικά με το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό γεγονός που θα συγκεντρώσει ειδικούς στη νευρολογία, καρδιολογία, παθολογία, ακτινολογία, αγγειοχειρουργική, δημόσια υγεία, νοσηλευτική και αποκατάσταση. Το συνέδριο θα καλύψει θέματα όπως η οξεία αντιμετώπιση του εγκεφαλικού επεισοδίου, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη, οι στρατηγικές αποκατάστασης, καθώς και οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στο άτομο και την οικογένειά του.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου από το ευρύ κοινό είναι θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου. Το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί κύρια αιτία επίκτητης αναπηρίας και δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, όμως η έγκαιρη παρέμβαση και οι κατάλληλες στρατηγικές πρόληψης μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον αντίκτυπό του.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα σημάδια και τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, τους παράγοντες κινδύνου, τις υπηρεσίες διαχείρισης στην Κύπρο, καθώς και για τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη.

Το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου φιλοδοξεί να γίνει μια σημαντική πλατφόρμα για την ανταλλαγή των τελευταίων εξελίξεων στη φροντίδα του εγκεφαλικού επεισοδίου στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές www.strokecyprus.org.

Σχετικά Άρθρα