ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Εξαιρετική επίδοση στο International Mathematics Competition 2024

28 Αυγούστου 2024, 10:40

images

Μεγάλη διεθνής επιτυχία για το Τμήμα Πληροφορικής

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συνεχίζει να διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις στον τομέα των μαθηματικών και της πληροφορικής. Στο φετινό International Mathematics Competition (IMC) 2024, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου στη Βουλγαρία, η ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις, αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρει.

Δυναμική παρουσία της ομάδας του Πανεπιστημίου

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, αποτελούμενη από 8 φοιτητές και καθοδηγούμενη από τους καθηγητές Aleksander Avdiushenko και Andrei Smolenskii, κατάφερε να διακριθεί σε μια από τις πιο απαιτητικές μαθηματικές διοργανώσεις στον κόσμο. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές κατέκτησαν 5 χρυσά μετάλλια, 2 αργυρά και μία τιμητική διάκριση (Honorable Mention), αποδεικνύοντας τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων.

Σημαντική διάκριση στη συνολική κατάταξη

Στη συνολική κατάταξη του διαγωνισμού, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος κατέλαβε την 15η θέση, ξεπερνώντας μεγάλα πανεπιστήμια με παράδοση στην αριστεία όπως το University of Amsterdam και το TU Berlin. Η πρώτη θέση δόθηκε στο St Petersburg State University.

Αναγνώριση της εκπαιδευτικής ποιότητας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος

Η επιτυχία αυτή υπογραμμίζει την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και τη δέσμευση τόσο των φοιτητών όσο και των ακαδημαϊκών του στην αριστεία. Το πανεπιστήμιο συγχαίρει θερμά τους φοιτητές για την εξαιρετική τους επίδοση, η οποία τιμά όχι μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά και την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σχετικά Άρθρα