ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη για Ασφαλέστερες Συνταγές Φαρμάκων στο Hackathon

20 September 2024, 14:40

images

Το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, διοργανώνει το Hackathon «Hack for a cause», το οποίο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για τη βελτίωση της διαδικασίας συνταγογράφησης φαρμάκων για νοσηλευόμενους καρκινοπαθείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολυπλοκότητα της πολυφαρμακευτικής αγωγής.

Στόχος του hackathon είναι η ανάπτυξη ενός εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης που θα αξιοποιεί τα θεραπευτικά διαγράμματα των ασθενών — έγγραφα που αναφέρουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τις δοσολογίες, τις συχνότητες, τους τρόπους χορήγησης, τις αλλεργίες και τις συννοσηρότητες — μαζί με δημόσια διαθέσιμες περιγραφές φαρμάκων, με σκοπό την έκδοση προειδοποιήσεων υψηλού κινδύνου προς τους γιατρούς κατά τη διαδικασία συνταγογράφησης. Αυτές οι ειδοποιήσεις θα ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις που το εργαλείο εντοπίσει αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, αντενδείξεις βάσει του ιατρικού φακέλου του ασθενούς ή πιθανές υπερδοσολογίες.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες στους τομείς της επιστήμης δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης, της πληροφορικής, των πληροφοριακών συστημάτων και συναφών κλάδων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε ατομικά είτε ως μέλη ομάδας. Οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται έως και 4 μέλη, ενώ τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή χωρίς ομάδα θα συνδυαστούν με άλλα άτομα για τη δημιουργία ομάδων.

Σημαντικές Λεπτομέρειες:

  • Χρονοδιάγραμμα Hackathon: Πέμπτη 10/10/2024 - Δευτέρα 14/10/2024
  • Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής: Πέμπτη 03/10/2024, 12:00 μ.μ.
  • Σύνδεσμος Εγγραφής: ΕΔΩ.
  • Χώρος Διεξαγωγής: Κτήριο Fresnel - Αμφιθέατρο John Ioannides, The Cyprus Institute, Κωνσταντίνου Καβάφη 20, Αγλαντζιά 2121.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή, επιτρέποντας τη συμμετοχή ατόμων τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι από την Κύπρο, ενθαρρύνονται όπως συμμετάσχουν με φυσική παρουσία. Ο σύνδεσμος Zoom για τους διαδικτυακούς συμμετέχοντες θα κοινοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεταγενέστερη φάση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα