ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

H Birth Forward βραβεύθηκε για την πλατφόρμα Baby Buddy με συντονιστή το ΤΕΠΑΚ

20 Μαΐου 2021, 11:13

images

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συγχαίρει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) και διαχρονικό εταίρο του, Birth Forward, για το Bronze Βραβείο που απέσπασε στα πρώτα Cyprus Healthcare Business Awards 2020, στην κατηγορία «Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ», για τη πλατφόρμα Baby Buddy.

Η Baby Buddy (www.babybuddy.com.cy) είναι μια αξιόπιστη και πρωτοποριακή, για τα κυπριακά και όχι μόνο δεδομένα, διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία παρέχει έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε μέλλοντες γονείς στην Κύπρο για όλα όσα αφορούν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη φροντίδα μητέρας και παιδιού.

Τα «εγκαίνια» της πλατφόρμας έγιναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατά την περίοδο του πρώτου lockdown (Μάρτιο-Απρίλιο 2020). Με 200 νέες εγγραφές κάθε μήνα, σε μόλις ένα χρόνο ζωής, η πλατφόρμα αριθμεί άνω των 2500 εγγεγραμμένων χρηστών, αριθμός σημαντικός για τη χώρα μας με περίπου 10000 τοκετούς τον χρόνο. Εγγραφή μπορούν να κάνουν και οι επαγγελματίες υγείας αφού η Baby Buddy αποτελεί συμπληρωματικό εργαλείο υποστήριξης του εκπαιδευτικού ρόλου στη φροντίδα μητέρας-παιδιού.

Το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που παράγουν διαχρονικά οι ΜΚΟ του τόπου μας στο πλαίσιο της προστασίας και προαγωγής της Υγείας των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων σε όλο της το φάσμα πρέπει να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται. Πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της δυσκολότερης χρονιάς για την Υγεία, όπου δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται οι αντοχές του υγειονομικού και κοινωνικού συστήματος και η ανθεκτικότητα των ανθρώπων του (επαγγελματιών υγείας, εθελοντών, και όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας).

Οι τεκμηριωμένες και βέλτιστες πρακτικές στη φροντίδα υγείας, η κοινωνική καινοτομία και οι πρακτικές e-health, η μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών και η διαχρονική επένδυση στη καλλιέργεια Εγγραμματοσύνης Υγείας αποτελούν βασικές προτεραιότητες, ενώ η διεπιστημονική συνεργασία, οι διατομεακές συνέργειες και η συλλογική ανάληψη δράσης πρέπει να αποτελέσουν μόνιμη συνταγή στη Δημόσια Υγεία.

Η πλατφόρμα Baby Buddy συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Baby Buddy Forward” με συντονιστή το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολή Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μεθοδολογίας της Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας  του Τμήματος, Δρ Νίκος Μίτλεττον.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, ως εταίροι, οι ακόλουθοι: Best Beginnings (Ηνωμένο Βασίλειο), Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Ελλάδα), Cosmoanalixis (Ελλάδα), Evangelical University Berlin (Γερμανία).

Οι συνεργαζόμενοι φορείς του προγράμματος, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση της θεματολογίας, του υλικού και των ενημερωτικών βίντεο της πλατφόρμας, είναι: Υπουργείο Υγείας Κύπρου, Παγκύπρια Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου, Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, Επιτροπή Μαιών ΠΑΣΥΝΜ, Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού. Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού – «Δώρο Ζωής».

Τα Cyprus Healthcare Business Awards 2020 διοργάνωσε η BOUSSIAS Cyprus και τα βραβεία απονεμήθηκαν διαδικτυακά λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Στόχος των βραβείων ήταν η ανάδειξη και η επιβράβευση όλων όσων, μέσα στο 2020, μία δύσκολη χρονιά για τον χώρο της υγείας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αριστεύσουν, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Αντιπροσώπων Ιατρικού και Επιστημονικού Εξοπλισμού Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία και την πλατφόρμα Baby Buddy, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο πλήρες κείμενο του παρόντος δελτίο Τύπου που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://bit.ly/3w7dSfi

Σχετικά Άρθρα