ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φυτεύοντας για το μέλλον: Η Ελληνική Τράπεζα στο Κάβο Γκρέκο

18 Οκτωβρίου 2024, 13:02

images
  • Νέα «πράσινη» δράση, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. 

Το δικό της λιθαράκι για μια πιο πράσινη Κύπρο βάζει η Ελληνική Τράπεζα, αντιλαμβανόμενη το μερίδιο που της αναλογεί και τον σημαντικό ρόλο που έχουν όλοι στην αποκατάσταση του οικοσυστήματος. Με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, και σε συνεργασία με τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο και το Τμήμα Δασών η Ελληνική Τράπεζα προχωρά σε δεντροφύτευση στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο.

Η δράση εντάσσεται στη στρατηγική ESG της Τράπεζας και αφορά τη φύτευση 400 δέντρων και την κατασκευή 100 τρεχούμενων μέτρων ξερολιθιών και φύτευσης ματσικόριδων και άλλων σπάνιων φυτών της περιοχής του Κάβο Γκρέκο. Η φύτευση θα γίνει από την ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας υπό την καθοδήγηση του Φιλοδασικού Συνδέσμου. Στη συνέχεια, τη συντήρηση του έργου θα αναλάβει το Τμήμα Δασών που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του Δασικού Πάρκου.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων κα. Αντωνία Θεοδοσίου ευχαρίστησε την Ελληνική Τράπεζα για την πρωτοβουλία, τη χρηματοδότηση και τη διεκπεραίωση του έργου καθώς και για τη διαχρονική περιβαλλοντική της δραστηριοποίηση. «Κοινός μας στόχος, μέσα από συνέργειες και καινοτόμες πρακτικές είναι η προώθηση της βιωσιμότητας, της αειφορίας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος», είπε.

Όπως τόνισε, μέσα από την υιοθέτηση κριτηρίων ESG, ο χρηματοπιστωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση και προς ένα πιο βιώσιμο οικονομικό και περιβαλλοντικό μοντέλο. «Η δράση δεν αφορά μόνο φύτευση δέντρων, αλλά αποτελεί μια ολιστική, πολυεπίπεδη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, και με συμβολή στους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς στόχους και την ανθρώπινη ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη, ενώ ευθυγραμμίζεται με την πρόσφατη Οδηγία της ΕΕ για Αποκατάσταση της Φύσης, που αφορά την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων», εξήγησε.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Εικόνας και Επικοινωνίας της Ελληνικής Τράπεζας κ. Γιώργος Σκλαβος υπογράμμισε ότι η Ελληνική Τράπεζα επενδύει ενεργά σε περιβαλλοντικές δράσεις, διοχετεύει σημαντικά κονδύλια και ενέργεια, αναγνωρίζοντας τη σύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος. «Η δράση αυτή βελτιώνει τη βιοποικιλότητα και συμβάλει στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα ενισχύει την αισθητική και την περιβαλλοντολογική αξία της περιοχής», είπε, προσθέτοντας ότι αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι περιβαλλοντικοί και κρατικοί φορείς μπορούν να δουλέψουν μαζί για το κοινό καλό. «Είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε την περιβαλλοντική συνείδηση τρόπο ζωής και να δουλέψουμε μαζί για ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον», επεσήμανε.

Τέλος, ο κ. Τάκης Παπαχριστοφόρου, Γραμματέας του Φιλοδασικού Συνδέσμου περιέγραψε αναλυτικά  τη διαδικασία της δράσης, αλλά και τη σημασία αυτής για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα