ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στη Λεμεσό

19 September 2024, 14:56

images

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση του κοινού για φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μετακίνησης.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων και θα πραγματοποιηθούν από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με αποκορύφωμα την εκδήλωση στις 21 Σεπτεμβρίου, όπου η Λεωφόρος Ανεξαρτησίας θα κλείσει για τα οχήματα και θα δημιουργηθεί ένας χώρος προσβάσιμος για πεζούς και ποδηλάτες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες όπως συλλογικά έργα τέχνης, ποδηλατικές πίστες με εμπόδια και περιπάτους προσβασιμότητας, σχεδιασμένες για να εμπλέξουν τους συμμετέχοντες στο όραμα για μια πιο πράσινη και προσβάσιμη πόλη, και όλοι οι πολίτες καλούνται να πάρουν μέρος σε Κύρια Σημεία των Εκδηλώσεων:

  • Περιπατητικό Λεωφορείο για Σχολεία (19-20 Σεπτεμβρίου, 07:30 - 14:30): Πρωτοβουλία μετακίνησης πεζών για μαθητές σχολείων της Λεμεσού, προωθώντας την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη μετακίνηση.
  • Ποδηλασία υπό το Φως της Πανσελήνου (19 Σεπτεμβρίου, 18:30 - 19:30): Μια μαγευτική ποδηλατική βόλτα υπό το φως της πανσελήνου, σε συνεργασία με το CUT Fest 2024.
  • Εργαστήρι Ποδηλασίας στην Πόλη (19 Σεπτεμβρίου, 18:30 - 20:30): Οδηγός επιβίωσης για ασφαλή ποδηλασία στους δρόμους της πόλης, με έμφαση στη νομοθεσία και τις καλές πρακτικές.
  • Κλείσιμο της Οδού Ανεξαρτησίας (21 Σεπτεμβρίου, 09:00 - 20:00): Η Λεωφόρος Ανεξαρτησίας θα είναι διαθέσιμη μόνο για πεζούς, ποδηλάτες και ηλεκτρικά λεωφορεία.
  • Παιχνίδια και Τέχνη για τη Βιώσιμη Κινητικότητα (21 Σεπτεμβρίου, 15:00 - 19:00): Δημόσιες εκδηλώσεις στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπως παιχνίδι Jenga, συλλογική ζωγραφική και ποδηλατική πίστα με εμπόδια για παιδιά.
  • Περίπατος Προσβασιμότητας και Κινητικότητας (21 Σεπτεμβρίου, 18:00 - 18:30): Περίπατος για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στους δρόμους της Λεμεσού, ακολουθούμενος από ανοιχτή συζήτηση.
  • Περίπτερο στο Φεστιβάλ Βιώσιμης Κινητικότητας (22 Σεπτεμβρίου, 10:00 - 17:00): Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού Λεμεσού για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, με τη στήριξη του προγράμματος metaCCAZE.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα ποδήλατα της Next Bike για μία ώρα, καθώς και να επωφεληθούν από τη δωρεάν χρήση του Λεωφορείου 32 καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διοργανωτές και Συνεργάτες:

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού, σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και το European Climate Pact. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι Φίλοι της Γης Κύπρου, η Running Fluent Initiative, η NextBike, το RESET, το ABLE-BOOK, το Oxygono και η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Χορηγός επικοινωνίας είναι το Cut Radio.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στις δραστηριότητες δείτε εδώ.

About Cyprus Energy Agency [cea.org.cy]

Το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου είναι ανεξάρτητος, μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2009. Όραμα του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου είναι μια Κύπρος δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτική στην Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα διέπεται από τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Επικοινωνία: Myrto Skouroupathi
Email: myrto.skouroupathi@cea.org.cy
Τηλέφωνο: 22667845/9971456

Σχετικά Άρθρα