ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

SEPTONA: Στηρίζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

15 Δεκεμβρίου 2023, 13:55

images

Την κάλυψη εξόδων για τον προγεννητικό έλεγχο σε 180 έγκυες γυναίκες στήριξε η εταιρεία SEPTONA μέσω τεσσάρων εκστρατειών που διεξήγαγε κατά το 2023, στηρίζοντας το ανιχνευτικό Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» που προσφέρεται δωρεάν σε όλες τις εγκύους της Κύπρου.

Η εταιρεία, επιδεικνύοντας στην πράξη την κοινωνική της ευαισθησία και σε συνεργασία με τις υπεραγορές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, διεξήγαγε συγκεκριμένη καμπάνια όπου με την πώληση επιλεγμένων προϊόντων Septona ενίσχυσε το έργο του Κέντρου. Ο Brand Manager της SEPTONA, Ανάστης Πουργούρης, σε πρόσφατη επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου στη Λεμεσό, παρέδωσε χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Προγράμματος.

Το Κέντρο παρέχει αφιλοκερδώς σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά τα ανιχνευτικά προγράμματα του και πιο συγκεκριμένα, προσφέρει το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου για όλες τις εγκύους γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών, καθώς και το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Τα Προγράμματα στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών, στην έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα και στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας, δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του, αντίστοιχα. Σημειώνεται σχετικά ότι τα τελευταία 35 χρόνια το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου εφαρμόστηκε σε 266,971 έγκυες γυναίκες.

Tο Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου στοχεύει στην πρόληψη χρωμοσωμικών ανωμαλιών και ιδιαίτερα της τρισωμίας 21, με τη βιοχημική εξέταση όλου του πληθυσμού των εγκύων της χώρας, κρατικού και ιδιωτικού τομέα. Το ΚΠΠ διενεργεί βιοχημικές εξετάσεις που σε συνδυασμό με υπερηχογραφικές μετρήσεις, καθορίζουν τον κίνδυνο ύπαρξης χρωμοσωμιακών ανωμαλιών. Οι εξετάσεις γίνονται στο πρώτο τρίμηνο της κύησης (μεταξύ 9 και 13 εβδομάδων κύησης). Στόχος του προγράμματος είναι να δίνεται η δυνατότητα σε ένα ζευγάρι που κυοφορεί έμβρυο με χρωμοσωμιακή ανωμαλία να αποφύγει τη γέννησή του εφόσον το επιθυμεί.

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς την εταιρεία ΕΥΡΗΚΑ επίσημο διανομέα της  SEPTONA στην Κύπρο, για τη διαχρονική συνεργασία και στήριξη του.

Σχετικά Άρθρα