ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου

31 Μαΐου 2024, 10:29

images

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2024 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και η συμμετοχή των οργανώσεων μελών ήταν αθρόα. (παρουσία 60 ατόμων από 33 οργανώσεις μέλη της ΟΣΑΚ).

Το Γενικό Σύστημα Υγείας και η διόρθωση των στρεβλώσεων που σήμερα παρατηρούνται, η πραγματική αυτονόμηση των δημόσιων νοσοκομείων, η προώθηση των νομοσχεδίων που εδώ και χρόνια εκκρεμούν, η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και η εξατομικευμένη διαχείριση των ασθενών βρίσκονται στις προτεραιότητες της ΟΣΑΚ.

Ο πρόεδρός της ΟΣΑΚ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας για την χρονιά 2023-2024 στον τομέα της υγείας. Ακολούθησε η παρουσίαση και έγκριση των ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών της ΟΣΑΚ, συζήτηση και έγκριση αποφάσεων.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με εποικοδομητική συζήτηση και εισηγήσεις, για όλα τα μεγάλα θέματα της υγείας τα οποία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών, καθώς και την ενδυνάμωση της φωνής του μέσα από το έργο της Ομοσπονδίας.

Δέσμευση όλων είναι ότι η ΟΣΑΚ θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα των ασθενών στην υγεία, χωρίς να δέχεται εκπτώσεις και παλινδρομήσεις. Το ΓεΣΥ είναι πλέον μια πραγματικότητα. Όσοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα σημεία και τις προκλήσεις των καιρών και όσοι συνεχίζουν να πολεμούν την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της δημόσιας υγείας θα βρουν τους οργανωμένους ασθενείς μπροστά τους.

Οι στόχοι όλων όσοι συμμετέχουν στο οργανωμένο κίνημα των ασθενών, δεν μπορούν παρά να είναι κοινοί.

Σχετικά Άρθρα