ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αν θέλουμε να ηρεμήσουμε, πρέπει να κλείνουμε τηλέφωνα και Laptop

26 Οκτωβρίου 2021, 10:00

images

Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική πλατφόρμα PLOS One και διεξήχθη μεταξύ 1.000 περίπου χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το facebook, έδειξε ότι τα άτομα αυτά χρειάστηκαν δύο έως τέσσερα λεπτά παρακολούθησης δυσάρεστων ειδήσεων για να χάσουν την ηρεμία τους.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η αυτόματη μεταστροφή τους σε πιο αρνητικές και απαισιόδοξες διαθέσεις δεν προϋπέθετε την επίτηδες αναζήτηση δυσάρεστων νέων αλλά αρκούσε να έρθουν τυχαία αντιμέτωποι με αυτά...

«Αρκούν μόλις δύο λεπτά έκθεσης σε αρνητικές ειδήσεις για τον κορωνοϊό για να βιώσουμε τις συνέπειες. Δεδομένου ότι πολλοί σπαταλούν πέντε έως δέκα λεπτά καθημερινά στην ειδησεογραφία για την COVID-19, μπορούμε να προβούμε σε μια πρόχειρη εκτίμηση του συναισθηματικού κόστους αυτής της συνήθειας», ανέφεραν οι ερευνητές.

Η μελέτη έδειξε πάντως ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιστραφεί με την ανάγνωση αναρτήσεων που αφορούσαν θέματα με πράξεις καλοσύνης και φιλανθρωπίας... «Θα ήταν καλό να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις επιδράσεις και να εξετάζουμε σοβαρά κάθε φορά αν η περιήγηση στη δυσάρεστη επικαιρότητα θα πρέπει να εξισορροπείται με μια βόλτα σε ειδήσεις γεμάτες καλοσύνη», ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια και ψυχολόγος Δρ Kathryn Buchana.

Σχετικά Άρθρα