ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου έγινε μέλος της CESES

26 Απριλίου 2024, 18:58

images

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου εξασφάλισε την ιδιότητα του μέλους στη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Εμπειρογνωμόνων Μεγαλύτερης Ηλικίας (Confederation of European Senior Expert Services - CESES) με έδρα τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αναδεικνύοντας την αναγνώριση της δέσμευσης του Παρατηρητηρίου για την προώθηση της ευημερίας και της ενδυνάμωσης των ηλικιωμένων στην Κύπρο.

«Η ιδιότητα του μέλους στη CESS ανοίγει νέους δρόμους για το Παρατηρητήριο ώστε να συνεργαστεί με ένα ευρύτερο δίκτυο εμπειρογνωμόνων, να μοιραστεί καλές πρακτικές και να συμβάλει σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για ενεργοποίηση τους στην κοινωνία και οικονομία της χώρας», αναφέρεται.

Ο Δήμος Αντωνίου, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον ενθουσιασμό του για την ένταξη του Παρατηρητηρίου στη CESES, κάνοντας λόγο για «ένα εξαιρετικό δίκτυο που έχει δεσμευτεί να προάγει την ενεργοποίηση των ηλικιωμένων σε ολόκληρο τον κόσμο». Αυτή η ιδιότητα μέλους, πρόσθεσε, «σηματοδοτεί την αναγνώριση των προσπαθειών μας και θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε την αποστολή μας για την ενδυνάμωση των ηλικιωμένων ατόμων στην Κύπρο».

Σχετικά Άρθρα