ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άσκηση και δίαιτα ταυτόχρονα: Η καλύτερη συνταγή αδυνατίσματος θέλει προσοχή

06 Οκτωβρίου 2022, 16:00

images

Αν το πήρατε απόφαση να χάσετε τα περιττά κιλά και να ενδυναμώσετε το σώμα σας ακολουθώντας ένα πρόγραμμα δίαιτας και άσκησης ταυτόχρονα, είστε στο σωστό δρόμο αλλά πρέπει να αποφύγετε παγίδες και υπερβολές.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι "αποφασισμένοι" που δεν ζήτησαν ως όφειλαν συμβουλή από γιατρό, διαιτολόγο και γυμναστή, είναι τα παρακάτω:

- Ξεκινούν απότομα και υπερβολικά. Δηλαδή από εκεί που έπαιρναν 3000 θερμίδες την ημέρα, παίρνουν μόλις 1000 και από εκεί που κάθονταν όλοι μέρα στον καναπέ, ασκούνται σκληρά επί ώρες...

- Δεν τηρούν το απαραίτητο ισοζύγιο στη δαπάνη και πρόσληψη θερμίδων και θρεπτικών συστατικών. Δηλαδή τρώνε ελάχιστα ενώ γυμνάζονται πολύ με αποτέλεσμα να χάνουν σύντομα τις δυνάμεις τους.

- Θεωρούν ότι αν φάνε μόνο λαχανικά και φρούτα ενώ βρίσκονται σε περίοδο προπονήσεων, θα κάνουν καλό στον οργανισμό τους. Αγνοούν δηλαδή ότι όσο περισσότερη γυμναστική κάνουμε, τόση περισσότερη πρωτεΐνη χρειαζόμαστε.

Ως εκ τούτου, για να χάσουμε τα περιττά κιλά με υγιεινό τρόπο, χωρίς να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύουμε, πρέπει απαραιτήτως να ζητήσουμε συμβουλή ειδικού και να μπούμε στις νέες συνήθειες διατροφής και άσκησης με σύνεση και ηρεμία. Οι υπερβολές, μάς οδηγούν πάντα σε προβλήματα!

Σχετικά Άρθρα