ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη Γάζα ο πιο καταστροφικός λιμός που καταγράφηκε ποτέ

19 Μαρτίου 2024, 09:10

images

Έκκληση προς το Ισραήλ να δώσει πρόσβαση σε  ανθρωπιστικά αγαθά και στη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, περισσότεροι από τους μισούς Παλαιστίνιους στη Γάζα - περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι - έχουν εξαντλήσει πλήρως τα αποθέματά τους σε τρόφιμα και αντιμετωπίζουν καταστροφική πείνα.

Ο Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ, τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα υφίστανται «τρομακτικά επίπεδα πείνας και βασάνων».

"Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καταστροφική πείνα που έχει καταγραφεί ποτέ από τα συστήματα μας. Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου ανθρωπογενή καταστροφή — και η έκθεση καθιστά σαφές ότι μπορεί να σταματήσει. Το πόρισμα της σημερινής έκθεσης είναι η ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός. Καλώ τις ισραηλινές αρχές να εξασφαλίσουν πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε  ανθρωπιστικά αγαθά σε όλη τη Γάζα και τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειές μας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας" είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Σχετικά Άρθρα