ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για τέταρτο κύμα

08 Ιουλίου 2021, 11:51

images

Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενο τέταρτου κύματος πανδημίας, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετείχαν σε δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Σε ερώτηση για το πώς η ΕΕ θα αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, η κ. φον ντερ Λάιεν είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο μέσα από το πρόγραμμα εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά όπως αποδεικνύονται από τις κλινικές δοκιμές, ενώ παράλληλα σημείωσε πως τα εμβόλια προστατεύουν και από τις μεταλλάξεις.

Πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ εύκολα μεταδιδόμενη όμως ο ηλικιωμένος πληθυσμός και οι ευπαθείς έχουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί πέραν του 65%.

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι κανόνες προστασίας πρέπει να τηρούνται όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και οι κανόνες υγιεινής.

Ανέφερε επίσης ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η ΕΕ έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο με εταιρεία παρασκευής εμβολίων και μπορεί να αναπτυχθεί νέο εμβόλιο για νέους εμβολιασμούς στην περίπτωση που χρειαστεί.

Προέτρεψε τέλος τους νέους να εμβολιαστούν.

Χ.Χ.

Σχετικά Άρθρα