ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φον ντερ Λάιεν: Ενισχυτική δόση για μείωση νοσηλειών

28 Ιανουαρίου 2022, 14:13

images

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες εάν όλοι οι εμβολιασμένοι είχαν λάβει την ενισχυτική δόση, σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε οπτικογραφημένη δήλωση, με αφορμή το ορόσημο του εμβολιασμού με ενισχυτική δόση πέραν του 50% των ενηλίκων στην ΕΕ.

«Σήμερα φτάνουμε σε ένα ορόσημο στις εκστρατείες εμβολιασμών. Πάνω από τους μισούς ενηλίκους στην ΕΕ έχουν πλέον λάβει την ενισχυτική δόση κατά του COVID-19» ανέφερε η κ. Φον ντερ Λάιεν στη δήλωσή της η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

«To 82% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί. Αυτό είναι καλό. Βεβαίως όμως χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Τα άτομα που μπορούν πρέπει να εμβολιαστούν και να λάβουν την ενισχυτική δόση» τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε πως αυτή η σύσταση συνάδει με τα όσα αναφέρουν η ιατρική κοινότητα και προκύπτουν από τα επιστημονικά στοιχεία, δηλαδή το ότι «οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν την καλύτερη προστασία κατά του ιού και των μεταλλάξεων του, συμπεριλαμβανομένης και της Όμικρον».

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ECDC, πρόσθεσε, οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να αποτρέψουν την ανάγκη νοσηλείας.

«Μάλιστα, αν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ λάβουν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ» πρόσθεσε.

Όπως είπε, «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα σε πολλές χώρες της ΕΕ».

«Ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα