ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυστηρότερα μέτρα από τις 9 Ιουλίου

07 Ιουλίου 2021, 13:05

images

Νέα αυστηρότερα μέτρα τα οποία κατά κύριο λόγο εστιάζονται στους χώρους συγχρωτισμού ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν σε χώρους εστίασης, χώρους εκδηλώσεων ή δεξιώσεων, νυκτερινά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, μπαρ δισκοθήκες, θέατρα, αμφιθέατρα και αίθουσες θεαμάτων, σινεμά και εκκλησίες, γήπεδα, εξαιρούνται τα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, από τις 9 έως τις 31 Ιουλίου ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους θα είναι τα 250 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση Safe Pass ή τα 350 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε τομέα.

Εξαιρούνται τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν και τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος. Τα άτομα αυτά μπορούν να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών.

Από τις 9 μέχρι 31 Ιουλίου στους εξωτερικούς χώρους ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα 350 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση Safe Pass ή στα 500 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα και έχει παρέλθει περίοδος τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Τα υποστατικά που θα επιλέξουν να φιλοξενούν μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν σε περίοπτο χώρο στο υποστατικό ενημερωτική πινακίδα.

Σε σχέση με την επιτήρηση της εστίασης ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε ότι ο έλεγχος για τήρηση του μέτρου για Safe Pass, για όσους προσέρχονται στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού θα αναληφθεί από τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των υποστατικών και επιχειρήσεων όπου εφαρμόζεται το μέτρο από τις 9 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα