Σεξουαλικές ανάγκες και κοινωνική αποδοχή- Ποιοι υποφέρουν
15 September 2023, 18:00
Η κοινωνία μας παρουσιάζει το "διπρόσωπο" χαρακτήρα της όταν πρόκειται για τα θέματα που αφορούν το σεξ... Έτσι, από τη μία πλευρά ζητάει από τους νέους να καλύψουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες μέσω του γάμου, κι από την άλλη πλευρά αρνείται να παραδεχτεί ότι όταν ο γάμος αυτός δεν γίνει ή αποτύχει, οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν...
Χήρες νεαρής και μέσης ηλικίας, άνδρες και γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι έπαθαν κάποιο σοβαρό ατύχημα και είναι βαριά ανάπηροι, χωρισμένες και διαζευγμένες, αλλά και άτομα που δεν κατάφεραν να βρουν ένα ταιριαστό σύντροφο για να παντρευτούν, έρχονται αντιμέτωποι με το συντηρητικό πρόσωπο της κοινωνίας που θεωρεί εκ του ...περισσού την ανάγκη τους για σεξ!
Έτσι, αντί να προτρέπουν μία νεαρή ή μέσης ηλικίας χήρα να βρει κάποιον αγαπημένο ώστε να ζει μία πιο φυσιολογική ζωή, την κατακρίνουν ακόμα και χρόνια μετά την απώλεια του συζύγου της ότι τον ξέχασε γρήγορα... Ομοίως, όταν κάποιος αντιμετωπίσει στη ζωή του την ατυχία να πρέπει να φροντίσει τον ανάπηρο, πολλές φορές παράλυτο ή σε κατάσταση "φυτού" σύντροφό του, αντί να θεωρούμε φυσιολογικό ότι κάποιες στιγμές πρέπει να "ξεσκάει" και να εκτονώνεται, τον/την στήνουμε με αυστηρή κριτική διάθεση στα δύο μέτρα για ..."εκτέλεση".
Το σεξ είναι μία βιολογική και ψυχολογική ανάγκη. Είτε είμαστε ευτυχισμένοι, είτε δυστυχισμένοι και πιεσμένοι, η σεξουαλική πράξη μπορεί να μας προσφέρει μία μικρή ανάπαυλα εκτόνωσης και χαράς. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι (γυναίκες και άνδρες) που δεν το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη, ούτε τους δίνει χαρά. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να εκτονωθείτε με άλλους τρόπους, όπως είναι η γυμναστική, ένα βράδυ έξω με φίλους και ωραία συζήτηση, μία εκδρομή, διάβασμα ή οτιδήποτε άλλο.
Αλλά η πληθώρα των ανθρώπων 18 με 65 τουλάχιστον ετών, έχουν ανάγκη το σεξ για να νιώσουν χαλάρωση, να ξεδώσουν και να μείνουν ήρεμοι και δυνατοί για τις υπόλοιπες δυσκολίες της ζωής τους. Όταν συναντάμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι στάθηκαν πιο άτυχοι και δοκιμάζονται, ας μην τους κατακρίνουμε, μην τους κουτσομπολεύουμε, μην τους αδικούμε... Ο πόνος, όπως και η χαρά στη ζωή είναι ανθρώπινα!
Ομοίως, αν βρίσκεστε σε μία δεινή κατάσταση και χρειάζεστε ένα χέρι πάνω στο σώμα σας να σάς χαϊδέψει και να σάς κάνει να νιώσετε πιο δυνατοί, μην υπολογίζετε τι λένε οι υπόλοιποι γύρω σας. Ο καθένας εξ ημών σηκώνει το δικό του σταυρό που κανείς άλλος δεν μπορεί να κατανοήσει. Πορευτείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας.