ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέος τρόπος για να δείχνουν πιο νεανικά τα πρόσωπα

11 Αυγούστου 2024, 08:00

images

Πολλοί άνθρωποι θα δοκιμάσουν σχεδόν τα πάντα για να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης, από fillers και botox μέχρι κρέμες που μειώνουν τη γήρανση. Τώρα, οι άνθρωποι στρέφονται σε μια άλλη θεραπεία για τη μείωση των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και της χαλάρωσης του δέρματος - ταινίες γνάθου και μετώπου. Αυτά τα αυτοκόλλητα patches είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο διαδίκτυο.

Όπως μεταδίδει το Huffpost, πολλές από τις εταιρείες που παράγουν αυτές τις ταινίες, ισχυρίζονται ότι η χρήση τους θα «εκπαιδεύσει» τους μύες του προσώπου σας να μην κινούνται τόσο πολύ.

«Καθώς μεγαλώνετε, συνήθως εμφανίζονται ρυτίδες [στα σημεία] όπου οι μύες κινούνται επανειλημμένα, όπως γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και το στόμα σας», είπε ο Δρ. Craig Lehrman, διευθυντής αισθητικής χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Αλλά δεν μπορείτε απλώς να επανεκπαιδεύσετε τους μύες σας, είπε η Δρ Stephanie Florez-Pollack, δερματολόγος στο Houston Methodist Sugar Land Hospital στο Τέξας. «Όταν βάζουμε κάτι πάνω από το δέρμα σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουμε τον μυ που προκαλεί τη σύσπαση. Έτσι, όταν αφαιρούμε την ταινία …, η πραγματική ρίζα της αιτίας των ρυτίδων, που είναι η μυϊκή σύσπαση, δεν αντιμετωπίζεται».

Επιπλέον, εάν φοράτε αυτήν την ταινία κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν καταφέρνετε πολλά όσον αφορά τον περιορισμό της κίνησης του προσώπου σας επειδή δεν κάνετε εκφράσεις προσώπου όσες κοιμάστε.

«Η εφαρμογή οποιουδήποτε τύπου κόλλας στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και απόφραξη των πόρων προκαλώντας συσσώρευση σμήγματος και εξάρσεις», είπε ο Lehrman.

Η Florez-Pollack είπε ότι συνήθως παρατηρούνται αλλεργίες και ερεθισμούς στα σημεία όπου εφαρμόζεται η ταινία.

«Γνωρίζουμε ότι οι κόλλες περιέχουν χημικές ουσίες που συνήθως θεωρούμε ότι όχι μόνο είναι πολύ ερεθιστικές, αλλά επίσης, με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες», δήλωσε η Florez-Pollack.

«Η γήρανση του προσώπου και οι ρυτίδες οφείλονται σε μια ποικιλία παραγόντων που περιλαμβάνουν αλλαγές στο δέρμα, το λίπος του προσώπου και τα κόκαλα του προσώπου», είπε ο Lehrman. «Πράγματα όπως το facial taping είναι μια προσωρινή, αλλά όχι μακροπρόθεσμη λύση».

Επιπλέον, οι ρυτίδες δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό, αλλά επέρχεται ως φυσικό επακόλουθο της διαδικασίας της γήρανσης.

«Νομίζω ότι ένα πράγμα που έχουμε δημιουργήσει στην κοινωνία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των φίλτρων είναι η ιδέα ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία από αυτές τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Και συνιστώ ανεπιφύλακτα στους ασθενείς μου να αποδεχτούν κάποιες μορφές λεπτών γραμμών και ρυτίδων, επειδή αυτά είναι σημάδια των εκφράσεών μας», κατέληξε η Florez-Pollack.

Σχετικά Άρθρα