ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν μεταφέρουμε καλλυντικά σε δοχεία ταξιδιού

12 Ιουλίου 2024, 10:00

images

Οι θερινές διακοπές είναι γεγονός και οι ειδικοί συνιστούν να αφήσουμε αυτό το αντικείμενο εκτός της λίστας αγορών για τα ταξίδια μας: Πρόκειται για τα δοχεία μεγέθους ταξιδιού (καμπίνας αεροπλάνου) που αγοράζουμε για να μεταφέρουμε λίγη ποσότητα από τις κρέμες ή άλλα καλλυντικά μας. 

Όσοι ταξιδεύουν, συχνά χρησιμοποιούν δοχεία ταξιδιού εγκεκριμένα από την TSA για να προσθέσουν τα αγαπημένα τους προϊόντα περιποίησης δέρματος στις χειραποσκευές τους, τα οποία συμμορφώνονται με τον κανόνα TSA 3-1-1 για τα υγρά. Αν και είναι λογικό να θέλετε να έχετε μαζί σας τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης στις διακοπές, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μεταφορά των αγαπημένων μας προϊόντων περιποίησης δέρματος σε νέα δοχεία κι όχι στην αρχική συσκευασία τους, θα μπορούσε να είναι καταστροφική.

Ειδικότερα, η μεταφορά ενός προϊόντος περιποίησης δέρματος από ένα δοχείο σε άλλο, μπορεί να φαίνεται απλή. Ωστόσο, όταν οι χημικοί αναπτύσσουν φόρμουλες περιποίησης δέρματος, επιλέγουν προσεκτικά και αναπτύσσουν το σωστό δοχείο για τη συσκευασία του προϊόντος.

«Πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, έρχονται στη συγκεκριμένη συσκευασία για κάποιο λόγο», δήλωσε ο Vince Spinnato, χημικός καλλυντικών. «Η μεταφορά [περιποίησης δέρματος] από την αρχική τους συσκευασία σε νέα, μπορεί να προκαλέσει μερικά προβλήματα, όπως υποβάθμιση της ποιότητας, αποχρωματισμό ή μόλυνση του προϊόντος».

Όταν ένα προϊόν περιποίησης δέρματος μεταφέρεται σε ένα δοχείο κατασκευασμένο από λάθος υλικό, όχι μόνο μπορεί να καταστραφεί το ίδιο το δοχείο, αλλά η αλληλεπίδραση της συσκευασίας με το προϊόν θα μπορούσε επίσης να καταστήσει το προϊόν αναποτελεσματικό.

Και ενώ η μεταφορά ενός ακριβού, υψηλής ποιότητας ορού βιταμίνης C σε λάθος δοχείο μπορεί να τον καταστήσει απλώς αναποτελεσματικό, η μεταφορά αντηλιακού σε ένα νέο δοχείο, θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα.

«Τα αντηλιακά μπορεί να μην είναι συμβατά με ορισμένα υλικά και μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους ή/και την τιμή SPF όταν μεταφερθούν σε λάθος υλικό», είπε ο Spinnato. Με ένα αναποτελεσματικό αντηλιακό, μπορεί να εκτεθείτε σε αυξημένο κίνδυνο ηλιακών εγκαυμάτων, ρυτίδων, κηλίδων από τον ήλιο και καρκίνου του δέρματος.

«Τα νέα δοχεία μπορεί να είναι πηγή μικροβίων και ρύπων, σκόνης και βρωμιάς ανάλογα με τον τρόπο χειρισμού και αποθήκευσης τους πριν βρεθούν στην κατοχή σας», δήλωσε ο Greg Peterson, επικεφαλής χημικός στο Opulus Beauty Labs.

Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να επιλέγετε, όχι μόνο το σωστό προϊόν, αλλά και τη σωστή συσκευασία, για να μεταφέρετε την ποσότητα που χρειάζεστε για το ταξίδι σας, και όχι παραπάνω.

Σχετικά Άρθρα