ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χωρίς εφημερεύων ακτινολόγο το Νοσοκομείο Πάφου

11 Ιουνίου 2024, 11:45

images

Xωρίς εφημερεύοντα ακτινολόγο παραμένει τα απογεύματα το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αφού σύμφωνα με πληροφορίες του YgeiaWatch, ενώ το τμήμα χρειάζεται πέντε ακτινολόγους, αυτή την στιγμή έχει μόλις τρείς.

Συγκεκριμένα, περί τα τέλη Μαρτίου αφυπηρέτησε η διευθύντρια του τμήματος, με τους ακτινολόγους στο ΓΝ Πάφου να μειώνονται στους τέσσερις.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον Μάιο, όταν ένας από τους τέσσερις εναπομείναντες ακτινολόγους παραιτήθηκε, αφήνοντας το τμήμα με τρεις ακτινολόγους.

Οι ακτινολόγοι ενημέρωσαν τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ότι δεν είναι δυνατόν να καλύψουν όλες τις εφημερίες.

Για να καλυφθεί το κενό που προκλήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα ακτινολόγοι εργάζονταν διπλές βάρδιες, ενημερώνοντας ωστόσο τον ΟΚΥπΥ ότι τα υφιστάμενα δεδομένα δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Από χθες, Δευτέρα, το ΓΝ Πάφου έμεινε χωρίς εφημερεύων ακτινολόγο.

Για το πρόβλημα που προκύπτει με τις εφημερίες, έχει ενημερωθεί ο ΟΚΥπΥ, μέσα από κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλαν χθες δύο εκ των εφημερευόντων γιατρών, ένας παθολόγος και ένας χειρουργός.

Με την επιστολή ζητούν οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών που απαιτούν ακτινολογικές εξετάσεις.

Ερωτηθείς επί του θέματος, ο επιστημονικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, δρ Χρίστος Νικολάου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι γίνονται προσπάθειες για να εξευρεθεί λύση.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, σημείωσε ότι το κενό που υπάρχει καλύπτεται με ακτινολόγο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

«Θα προχωρήσουμε με αγορά υπηρεσιών, μέχρι να εξευρεθεί μια πιο μόνιμη λύση», επεσήμανε.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα