ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χ.Α. Παπαέλληνας: Συνεργασία με Sanofi για διάθεση εμβολίων στην Κύπρο

04 Απριλίου 2022, 10:46

images

Στη διεύρυνση της στρατηγικής τους συνεργασίας προχωρούν Sanofi και Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας με στόχο τη διάθεση των εμβολίων της εταιρείας στην Κύπρο.

Όπως ανακοίνωσε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi, από 1η Ιανουαρίου 2022, ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας έχει αναλάβει την πλήρη εκπροσώπηση της επιχειρησιακής μονάδας Εμβολίων της εταιρείας επί κυπριακού εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εν λόγω συμφωνία διευρύνεται και ολοκληρώνεται η στρατηγική συνεργασία των δύο οργανισμών, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 με την ανάθεση στον Όμιλο Χ.Α.Παπαέλληνας όλων των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Sanofi που αφορούν στις μονάδες Γενικής Ιατρικής και Ειδικής Φροντίδας στην αγορά της Κύπρου.

Ο Lionel Picard, General Manager της Sanofi Genzyme Greece & Cyprus, ανέφερε ότι «η εξωστρέφεια και η σύναψη γόνιμων σχέσεων συνεργασίας βρίσκονται στο DNA της Sanofi,  εκφράζοντας τον σκοπό μας να προσφέροντας φάρμακα και εμβόλια που δημιουργούν πρόσθετη αξία για τους ασθενείς και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Πρόσθεσε ότι «για αυτόν τον λόγο μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ενίσχυση της στρατηγικής συμμαχίας μας με τον Όμιλο Χ.Α.Παπαέλληνας, ο οποίος ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εμβολίων μας, θα διασφαλίσει τη συνέχιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών της Κύπρου σε ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις πρόληψης πολλών σοβαρών νοσημάτων».

Με τη σειρά του ο Στέλιος Φοινικαρίδης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Φαρμάκων του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας δήλωσε ότι «αναλαμβάνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και τον ρόλο του αποκλειστικού αντιπρόσωπου των Εμβολίων της Sanofi, τα οποία μαζί με τα Φαρμακευτικά προϊόντα Γενικής Ιατρικής και Ειδικής Φροντίδας ολοκληρώνουν το συνολικό πορτοφόλιο της Sanofi στην κυπριακή αγορά».

«Ο κοινός μας στόχος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και της επιστημονικής ενημέρωσης των Επαγγελματιών Υγείας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία της συνεργασίας μας, η οποία μας προσφέρει μία νέα ευκαιρία για την εκπλήρωση της αποστολής μας: να κάνουμε  όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι «η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνεργασιών της Sanofi με τοπικά δίκτυα διανομής, στρατηγική απόφαση που κατευθύνεται από ένα νέο, εκσυγχρονισμένο και περισσότερο ευέλικτο επιχειρησιακό μοντέλο, που αποσκοπεί στην αύξηση της συνολικής αποδοτικότητας του οργανισμού».

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα