ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα 25 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε στο American Medical Center

26 September 2024, 21:29

images

Τη συμπλήρωση 25 χρόνων προσφοράς, καινοτομίας και πρωτοπορίας στον τομέα της υγείας γιόρτασε το American Medical Center (AMC) / American Heart Institute (AHI), σε εκδήλωση, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, του Τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη , υπουργών, βουλευτών, αξιωματούχων και εκλεκτών προσκεκλημένων από το πολιτικό, το επιχειρηματικό και το ιατρικό γίγνεσθαι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του AMC, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στην τελετή εορτασμών για τα 25 χρόνια προσφοράς του American Medical Center, ο Δρ Μαρίνος Σωτηρίου, εκ των ιδρυτών του American Medical Center, έκανε ειδική μνεία στα μελλοντικά σχέδια, για επέκταση των εγκαταστάσεων του AMC στη Λευκωσία. Επικεντρώθηκε επίσης και στο υπό ανέγερση AMC Limassol, του νέου προτύπου Ιδιωτικού Νοσοκομείου στη Λεμεσό, το οποίο απέσπασε σημείο αναφοράς για την Κύπρο, θα λειτουργήσει στη βάση των πιο σύγχρονων διεθνών προτύπων και θα καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή.

Ο συνιδρυτής του American Medical Center, Δρ Χρίστος Χρίστου, μίλησε για μια ξεχωριστή ημέρα, που όχι μόνο σηματοδοτεί, όπως είπε, το πέρασμα του χρόνου, αλλά και αναδεικνύει την αφοσίωση, την καινοτομία και το πάθος, το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Είναι προνόμιό μου, ως επεμβατικός καρδιολόγος με πείρα 35 χρόνων να στέκομαι σήμερα μπροστά σας, αναλογιζόμενος ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, που βέβαια μας έχει ανταποδώσει πολλά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Χριστού.

Η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, Julie Fisher, μιλώντας στην εκδήλωση, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα, η οποία σηματοδοτεί, όπως ανέφερε, 25 χρόνια και αφοσίωση του American Medical Center προς την κοινωνία.

Ο Sir Paul Dujardin, διακεκριμένος ιστορικός τέχνης και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καλών Τεχνών BOZAR στις Βρυξέλλες, ανέλυσε τη σημαντική σχέση της τέχνης και της ευημερίας των ασθενών, φιλοσοφία που όπως είπε, υιοθετεί το American Medical Center, το οποίο φιλοξενεί στους χώρους του σημαντικά έργα. . τέχνης, λέγοντας μια ατμόσφαιρα ευφορίας και γαλήνης, που συμβάλλει στην αποθεραπεία των δημιουργών ασθενών.

Σχετικά Άρθρα