ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου για κλιματική κρίση

17 Νοεμβρίου 2023, 13:11

images

Τη σημασία της κοινής δράσης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, υπό το βάρος ολοένα και πιο πυκνών ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως οι πλημμύρες και οι δασικές πυρκαγιές, υπογράμμισαν η Πολιτική Άμυνα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, κατά την ολοκλήρωση του έργου διασυνοριακής συνεργασίας «Πλημμυρίς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το έργο «Πλημμυρίς» αφορούσε την «κοινή στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής». Κατά την υλοποίηση του τα δύο τελευταία χρόνια, διεξήχθησαν κοινές εκπαιδεύσεις, ασκήσεις και αγορά εξοπλισμού που βρίσκεται ήδη στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Κατά την εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς η Μαρία Παπά, Διοικήτρια Πολιτικής Άμυνας, ο Νίκος Λογγίνος, Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Δρ. Μαρία Κοζυράκη, Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ερρίκος Ηλία, και ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης.


Σχετικά Άρθρα