Ίδρυση Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων- Δέχονται «επίθεση» για χρονολογία μηχανημάτων
21 Ιανουαρίου 2024, 16:21
Τη θέση ότι τα διαγνωστικά κέντρα δέχονται επίθεση λόγω της χρονολογίας των μηχανημάτων, εξέφρασε ο προσωρινός Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΥΔΙΚΕ), Γιώργος Κουττούκης.
Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση του συνδέσμου, ο κ. Κουττούκης, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει θέσει ο ΟΑΥ σε σχέση με τα ποιοτικά κριτήρια που επιθυμεί να τεθούν στα διαγνωστικά κέντρα υποστήριξε ότι «με λύπη μας παρατηρούμε ότι δεχόμαστε μια επίθεση με φόντο τη σύνδεση των ποιοτικών κριτηρίων και την χρονολογία των μηχανημάτων. Ακόμη και για το ποιος επιτρέπεται να συντηρεί τα μηχανήματα».
Πρόσθεσε ότι ο ΠΑΣΥΔΙΚΕ είναι έτοιμος να συζητήσει τα πραγματικά ποιοτικά κριτήρια στις διαγνωστικές εξετάσεις και να σταματήσει η «παραπληροφόρηση» για τον κλάδο, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Σύνδεσμος θα σταθεί εμπόδιο στα υπάρχοντα σχέδια για κλείσιμο του κύριου όγκου των διαγνωστικών κέντρων στο νησί, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολυεθνικών και μεγαλοεταιρικών συμφερόντων.
Από την πλευρά της, η δικηγόρος και νομική σύμβουλος του ΠΑΣΥΔΙΚΕ, Μαρία Αθανασίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εμείς από την πλευρά μας θα εξετάσουμε κάθε σημείο των ποιοτικών κριτηρίων που θα οδηγεί σε μονοπώλιο είναι στοχευμένο. Θα προχωρήσουμε σε ενδελεχή αποτίμηση των νομικών και επιχειρηματικών κινδύνων, συνεκτίμηση των εμπορικών κινδύνων με αποτίμηση του κόστους σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συνεπειών στην εμπορική φήμη του κάθε μέλους του Συνδέσμου. Στην πράξη, θα εισφέρουμε την κοινή λογική ή τη μέση λύση στο διοικητικό συμβούλιο».
Αύριο ο ΠΑΣΥΔΙΚΕ μαζί την επιστημονική ομάδα του, θα έχει συνάντηση στις 11:00 με τον ΟΑΥ και θα αναμένει να ακούσει τις προθέσεις του αναφορικά με τα ποιοτικά κριτήρια.
Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο κ. Κουττούκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους που έχει ο Σύνδεσμος τονίζοντας ότι είναι η διατήρηση και βελτίωση της ήδη υψηλής ποιότητας που προσφέρουν τα μέλη του Συνδέσμου στους ασθενείς του ΓΕΣΥ και η διατήρηση των σχεδόν μηδενικών λιστών αναμονής σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα άλλα τμήματα που αποτελούν το ΓΕΣΥ.
Της Γεωργίας Χαννή