ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εξίσωση Παραολυμπιονικών και Ολυμπιονικών εξήγγειλε ο ΠτΔ

04 September 2024, 16:21

images

Την εξίσωση Παραολυμπιονικών και Ολυμπιονικών, εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προς τους αθλητές, προπονητές και μέλη της αποστολής της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ) στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΠΕ.

Την εξαγγελία αυτή, προστίθεται, απηύθυνε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε διαδικτυακή τους σύνδεση, προς τους αθλητές και μέλη της κυπριακής αποστολής στο Παρίσι με αφορμή την επίσκεψη στο Παραολυμπιακό χωριό επισήμων, μεταξύ άλλων του Προέδρου του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου, της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένας Ευαγγέλου, του Πρέσβη της Κύπρου στο Παρίσι, Παύλου Κόμπου, του Προέδρου των Κυπρίων στο Παρίσι και του Προέδρου της ΚΕΠΕ, Ανδρέα Καμαρλίγκου.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ προχώρησε και αυτός σε ανακοινώσεις σχετικά με τους αθλητές, επισημαίνοντας ότι με την πρόκριση σε Παραολυμπιάδα και Ολυμπιάδα οι αθλητές θα έχουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας τόνισε με τη σειρά της ότι η Πολιτεία είναι στο πλευρό αθλητών, προπονητών και όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αθλητισμό.

Τους επίσημους στο Παραολυμπιακό Χωριό υποδέχθηκε ο Αρχηγός αποστολής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, ξεναγώντας τους σε ολόκληρο το χωριό, στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στο κτίριο όπου διαμένει η Κύπρος, τονίζοντας ότι στόχος είναι κάθε αποστολή να εκπροσωπεί επάξια την Κύπρο και να επικρατεί οικογενειακό και ομαδικό πνεύμα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της αποστολής συνομίλησαν για πολλά θέματα όπως η 17η Παραολυμπιάδα, αλλά και ζητήματα αθλητικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, το βράδυ ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι, Παύλος Κόμπος, αναμένεται να παραθέσει δεξίωση προς τιμήν της κυπριακής παρουσίας στο Παρίσι.

Σχετικά Άρθρα