ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έξαλλοι οι θαλασσαιμικοί- Αναβάλλονται μεταγγίσεις αίματος

12 September 2024, 18:02

images

Την οργίλη αντίδραση των ατόμων με θαλασσαιμία, προκαλούν οι αναβολές στις μεταγγίσεις αίματος.

Όπως ανέφερε στο YgeiaWatch, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσαιμίας, Μίλτος Μιλτιάδους, ενημερώθηκαν μέσω ενός τυποποιημένου γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα ότι οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις τους αναβάλλονται.

Σύμφωνα με τον κ. Μιλτιάδους, η αναβολή στις μεταγγίσεις αφορά όλες τις ομάδες αίματος, κυρίως της ομάδας «Ο».

Σημειώνει ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να υπάρξουν περίοδοι με προβλήματα στην επάρκεια αίματος λόγω αδειών κλπ», προσθέτοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε μέσα Σεπτεμβρίου και έχουν ξεκινήσει αιμοδοσίες σε σχολεία και στρατόπεδα και έχει γίνει επιστροφή στην κανονικότητα».

Τονίζει ότι οι αναβολές στις μεταγγίσεις επηρεάζουν την οικογενειακή και προσωπική ζωή των ατόμων με θαλασσαιμία υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις προκειμένου να υπάρχει επάρκεια αίματος.

Επισημαίνει ότι τα άτομα με θαλασσαιμία με τις μεταγγίσεις συνεχίζουν να είναι παραγωγικά μέλη της κοινωνίας και οι αναβολές επηρεάζουν όλο τον ιστό της.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι με τις τακτικές μεταγγίσεις και τη διατήρηση της αιμοσφαιρίνης σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν επιδεινώνεται η υγεία των ατόμων με θαλασσαιμία.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα