ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενημέρωση οδοντιάτρων για ηλεκτρονικό φάκελο υγείας

19 September 2024, 20:15

images

Συνάντηση με τις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας, στο πλαίσιο των επαφών με τις επιστημονικές εταιρείες και συνδέσμους επαγγελματιών υγείας για ενημέρωση σχετικά με την πορεία καταρτισμού του περιεχομένου και της λειτουργικότητας του Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής, η Διευθύντρια των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών Άντρη Αριστοτέλους αναφέρθηκε στη σημασία του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, αφού το έργο αυτό αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με το ιατρικό ιστορικό, αλλά και όλες τις πληροφορίες που αφορούν την υγεία του πολίτη.

Σημείωσε ότι η δευτερογενής επεξεργασία των στοιχείων του ΗΦΥ θα καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην αξιολόγηση και την παρακολούθηση των δεικτών υγείας στον κυπριακό πληθυσμό.

Εκ μέρους του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο Θωμάς Κούτρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΗΦΥ θα συμμετάσχει στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέρουσα και παραγωγική τη συνάντηση με την Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας.

Σχετικά Άρθρα