ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναστέλλεται η εξαγγελθείσα απεργία των γιατρών

18 Ιουνίου 2024, 14:35

images

Αναστέλλεται η εξαγγελθείσα για την Πέμπτη, απεργία των γιατρών του δημοσίου, μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των συντεχνιών που τους εκπροσωπούν και του ΟΚΥπΥ.

Όπως πληροφορείται το YgeiaWatch, στο πλαίσιο της συνάντησης, οι συντεχνίες έθεσαν τις ερωτήσεις τους και έδωσαν διορία στον ΟΚΥπΥ να τις απαντήσει γραπτώς μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Ωστόσο, ενημέρωσαν τον Οργανισμό ότι σε περίπτωση που μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα τους, θα προχωρήσουν σε απεργία. 

Σε δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε ο ΟΚΥπΥ μετά από τη συνάντηση αναφέρεται ότι, «στη σημερινή συνάντηση αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος και συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν και από τα δύο μέρη, σχετικά με την παροχή του κάθετου κινήτρου. Τα δύο μέρη, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση τους στην αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και στους στόχους του Οργανισμού, και λαμβάνοντας υπόψη το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών, αποφάσισαν την συνέχιση του διαλόγου και την αναστολή των απεργιακών μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, εκτιμώντας το έργο των ιατρών που εργάζονται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, και αφού άκουσε τις θέσεις τους, δεσμεύτηκε να καταθέσει τελική πρόταση για συζήτηση, μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024».

Tης Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα