ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άμεση παραχώρηση της κοινωνικής κάρτας ζητούν οι συνταξιούχοι

29 Αυγούστου 2024, 19:53

images

Η ΕΚΥΣΥ ζητά από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων να κάνουν τον αναγκαίο προγραμματισμό ώστε να παραχωρείται η κοινωνική κάρτα συνταξιούχου άμεσα στους δικαιούχους 63 ετών και άνω.

Σε επιστολή της στη Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ευαγγελία Γεωργιάδου την οποία δίνει στη δημοσιότητα η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως παρά τα πολλά διαβήματα που έκανε, τα τελευταία χρόνια η κοινωνική κάρτα δεν αποστέλλεται στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δυσκολίες και να μην μπορούν οι συνταξιούχοι να επωφεληθούν. από τα δικαιώματα που προκύπτουν από αυτή.

«Ουσιαστικά, σήμερα, για να μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του δικαιώματος πρέπει να ζητήσει από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εργασίας να αποφύγει μια προσωρινή έντυπη βεβαίωση», αναφέρει διευκρινίζοντας ότι η κοινωνική κάρτα παρέχει στους χαμηλοσυνταξιούχους δωρεάν μεταφορά με τα λεωφορεία ενώ οι υπόλοιποι συνταξιούχοι. δικαιούνται έκπτωση 50% στο κόμιστρο.

Επίσης, παρέχονται κάποια άλλα δικαιώματα όπως είναι εκπτώσεις σε θεατρικές παραστάσεις, στις εκθέσεις της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, εκπτώσεις από την ΚΟΠ, της ΚΟΑ ενώ οι συνταξιούχοι δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή σε προγράμματα της ΑΓΟ.

Σχετικά Άρθρα