ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΙΣ: 5 χρόνια ΓεΣΥ- Προσήλωση στην αναβάθμιση υπηρεσιών και βιωσιμότητα συστήματος

02 Ιουνίου 2024, 07:19

images

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μιας πενταετίας από την εφαρμογή και λειτουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος επαναβεβαιώνει και  επανατονίζει την υπεύθυνη προσήλωση του στις προσπάθειες θωράκισης της συνεχούς αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και διασφάλισης της βιωσιμότητας και ορθολογιστικής λειτουργίας του συστήματος.

Στόχος μας είναι ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας που εξυπηρετεί χωρίς ταλαιπωρία και με ασφάλεια τους ασθενείς και το οποίο, ταυτόχρονα, σέβεται την επιστημονική αξιοπρέπεια των επαγγελματιών υγείας και διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Οι προσπάθειες του θεσμού που εκπροσωπεί την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, επικεντρώνονται στην επιστημονική θωράκιση του συστήματος, στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του σε βάθος χρόνου, στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στην ισότιμη και έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και ταυτόχρονα στην προάσπιση της επιστημονικής αξιοπρέπειας των μελών του.

Με εποικοδομητικές προτάσεις και καλή πίστη, επισημαίνουμε τις ανάγκες εξορθολογισμού του συστήματος και την ανάγκη αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος και είμαστε στη διάθεση της πολιτείας από την οποία αναμένουμε να αξιοποιήσει στο μέγιστο την επιστημοσύνη και την εμπειρογνωμοσύνη της ηγεσίας του ΠΙΣ και των μελών μας.

Ταυτόχρονα, μια από τις εξίσου σημαντικές παραμέτρους βιωσιμότητας της ΓεΣΥ είναι η διασφάλιση του επικουρικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η ιδιωτική ιατρική.

Τα πρώτα 5 χρόνια εφαρμογής του ΓεΣΥ, ανέδειξαν σοβαρά περιθώρια βελτίωσης του συστήματος και είναι πεποίθηση μας ότι μέσα σε πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να το βελτιώσουμε ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών αλλά και στο υψηλό επίπεδο όπου πρέπει να κρατήσουμε την ιατρική στον τόπο μας.

Εμείς ως θεσμός, θα συνεχίσουμε με καλή πίστη να καταθέτουμε εποικοδομητικές εισηγήσεις για την στήριξη του ΓεΣΥ.

Σχετικά Άρθρα