ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εμπλοκή με την διανομή των εμβολίων- Η Ιταλία προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

25 Ιανουαρίου 2021, 09:00

images

Η Ιταλία θα προχωρήσει στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της AstraZeneca σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση των δόσεων και όχι την επιδίωξη αποζημιώσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

Την Παρασκευή η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ενημέρωσε ότι οι αρχικές παραδόσεις του εμβολίου της, που αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα είναι μειωμένες. Αιτία η μείωση της παραγωγής σε μια από τις μονάδες παραγωγής του εμβολίου της εταιρείας, όπως αποκάλυψε η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία.

"Οι αρχικοί όγκοι θα είναι χαμηλότεροι από ό,τι αναμενόταν λόγω της μειωμένης παραγωγής σε ένα από τα εργοστάσια που τροφοδοτούν την ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε γραπτή ανακοίνωσή του, αρνούμενος να παράσχει λεπτομέρειες. Και πρόσθεσε ότι "θα παραδώσουμε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον όγκο παραγωγής", χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιος ήταν ο αρχικός στόχος.

Η ΕΕ πάντως έχει συνάψει συμφωνία με την AstraZeneca για την αγορά τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που έχει αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με option για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

Σχετικά Άρθρα