ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπέβαλαν αίτηση για ΓεΣΥ 41 ιδιωτικές κλινικές

17 Φεβρουαρίου 2020, 07:05

images

Μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια περιλαμβάνονται μεταξύ των 41 κλινικών που έχουν αιτηθεί ένταξης του στο ΓεΣΥ, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο οργανισμός ασφάλισης υγείας (ΟΑΥ).

Οι διαπραγματεύσεις στη βάση του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΟΑΥ και του συνδέσμου ιδιωτικών νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ)  αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των ημερών με την κάθε κλινική ξεχωριστά.

Τα νοσηλευτήρια που επέδειξαν ενδιαφέρον για ένταξη τους στο πλαίσιο της  δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, καλύπτουν όλες τις επαρχίες.

Ο διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή τόνισε ότι για τον οργανισμό δεν υπάρχουν πολλές κόκκινες γραμμές.

«Μας ενδιαφέρει  να διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση των δικαιούχων στις υπηρεσίες του ΓεΣΥ, η διασφάλιση του προϋπολογισμού του συστήματος και η διασφάλιση των βασικών αρχών του ΓεΣΥ» παρατήρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επανέλαβε ότι το κάθε νοσηλευτήριο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες οι οποίες, όπως είπε, θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη ανάλογα.

Έχει σημασία ,είπε,  να είναι αξιόπιστα τα στοιχεία που θα δοθούν, σε ότι αφορά τον ετήσιο  τους τζίρο, τις αμοιβές των γιατρών.

Σχετικά Άρθρα