ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μειωμένες παραδόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTeck στην Κύπρο

15 Ιανουαρίου 2021, 20:19

images

Μειωμένες θα είναι οι παραδόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTeck σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς και στην Κύπρο τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

 «Το Υπουργείο Υγείας, μετά από ενημέρωση που έλαβε σήμερα το απόγευμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εταιρεία Pfizer, ενημερώνει ότι, λόγω αναβάθμισης της παραγωγικής της ικανότητας στην οποία θα προβεί η εταιρεία, οι ποσότητες του εμβολίου που θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι προσωρινά μειωμένες», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι η μείωση στην ποσότητα θα επηρεάσει προσωρινά τις αποστολές το 2ο μισό του Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η συνολική ποσότητα που θα παραδοθεί κατά το 1ο τρίμηνο του 2021.

Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, τονίζεται ότι δεν επηρεάζονται οι εμβολιασμοί που είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη εβδομάδα, ούτε και τα 3.466 ραντεβού που θα διατεθούν τη Δευτέρα και θα διεκπεραιωθούν την εβδομάδα 25-29 Ιανουαρίου 2021. Επίσης, ενόψει της έναρξης χορήγησης της 2ης δόσης στα άτομα που εμβολιάστηκαν από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 κι έπειτα, διευκρινίζεται ότι οι ποσότητες που απαιτούνται για τη 2η δόση είναι αποθηκευμένες και ως εκ τούτου, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα.

Στην Κύπρο, αναμένεται να παραληφθούν στις 18 Ιανουαρίου, 3.510 δόσεις του εμβολίου αντί 6.825 που ήταν η αρχική εκτιμώμενη παράδοση.

Σχετικά Άρθρα