ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επί τάπητος οι προβληματισμοί για Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

19 Απριλίου 2024, 06:00

images

Τη διοργάνωση μηνιαίων συναντήσεων με το κοινό με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για σκοπούς ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας και του κοινού ευρύτερα, σε θέματα που ενέχουν βιοηθικούς προβληματισμούς.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 συνεχίζει ο νέος κύκλος συναντήσεων της ΕΕΒΚ με το κοινό, πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ΕΕΒΚ από το 2018, στο πλαίσιο της δράσης «Βιοηθική και Κοινωνία».

Το θέμα της δεύτερης συνάντησης με συντονιστή τον Πρόεδρο της ΕΕΒΚ Καθ. Κωνσταντίνο Ν. Φελλά, θα είναι «Βιοηθικά Διλήμματα και Προβληματισμοί στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή».

Χαιρετισμούς στη συνάντηση, θα απευθύνουν, ο Καθ. Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, Πρόεδρος της ΕΕΒΚ και ο Ευθύμιος Δίπλαρος, Προέδρος της Επιτροπής Υγείας της βουλής.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συμμετοχή του κοινού και συντονιστή τον κ. Φελλά, θα μιλήσουν ο Δρ Κρίνος Τροκκούδης, Ενδοκρινολόγος, με εξειδίκευση στην Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής και η Δρ Αφροδίτη Ελισσαίου, Μέλος ΕΕΠΚ, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 17:00-19:00.

Στις συζητήσεις που θα γίνονται κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στις 17:00 - 19:00, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με σύντομες τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων που ενέχουν βιοηθικούς προβληματισμούς και θα ακολουθεί ζωντανή συζήτηση με το κοινό.

Γ.Χ.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των συναντήσεων για τα έτη 2024-2025

Βιοηθική και Κοινωνία 2024-25 (1).pdf

Σχετικά Άρθρα