ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης

18 Απριλίου 2024, 19:31

images

Τη δέσμευσή της, για προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή, όπου τα δικαιώματα, οι ανάγκες και η ευημερία των ασθενών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης και δράσης, έδωσε την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε προημερήσια διάταξη αναφοράς που ανέγνωσε ο Προεδρεύων της Βουλής, Ζαχάριας Κουλίας, με την ευκαιρία της Ημέρας των Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Όπως είπε ο κ. Κουλίας «η ημέρα αυτή λειτουργεί ως υπενθύμιση της ύψιστης σημασίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και των θεμελιωδών αρχών που πρέπει να διέπουν τα συστήματα υγείας των χωρών της Ευρώπης, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και η αταλάντευτη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενείς», για να προσθέσει ότι «στο επίκεντρο της Ημέρας για τα Δικαιώματα των Ασθενών βρίσκεται η αναγνώριση ότι κάθε άτομο, από το υπόβαθρό του, αξίζει ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας».

«Είναι μια μέρα», σημείωσε, «που μας υπενθυμίζει την κοινή ευθύνη να προασπίσουμε και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ασθενών, να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές τους ακούγονται, οι επιλογές τους γίνονται σεβαστές και η αξιοπρέπειά τους διατηρούνται. Πάντοτε πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ασθενής δεν είναι παθητικός αποδέκτης, αλλά συμμετέχει ενεργά στην περίθαλψή του».

Ο Προεδρεύων της Βουλής είπε ότι «καθώς γιορτάζουμε αυτή την ημέρα, ας δεσμευτούμε για την προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή, όπου τα δικαιώματα, οι ανάγκες και η ευημερία των ασθενών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης και δράσης».

Είπε πως πρέπει «να εργαστούμε μαζί, για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον, σύμφωνα με το οποίο η υγειονομική περίθαλψη δεν είναι απλώς μια υπηρεσία, αλλά μια συνεργασία βασισμένη στις αρχές του σεβασμού των δικαιωμάτων των ασθενών και μιας κοινής δέσμευσης, για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας για όλους».

Σχετικά Άρθρα