ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι εθελοντές της Ελληνικής Τράπεζας στο πλευρό των πληγέντων

07 Ιουλίου 2021, 13:59

images

Η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια, ενώ η Τράπεζα δηλώνει έτοιμη να συνεισφέρει στην αποκατάσταση της περιοχής.

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά του περασμένου Σαββατοκύριακου, η Ελληνική Τράπεζα ενεργοποίησε αμέσως την Ομάδα Εθελοντών της, για την αποστολή βοήθειας στις πυρόπληκτες περιοχές της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

H Ομάδα Εθελοντών της Τράπεζας, δρώντας σε συνεννόηση με τον Επίτροπο του Πολίτη, προχώρησε σε διαχωρισμό και κατανομή ειδών καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, με στόχο να παραδοθούν στους πληγέντες, μέσω του Συντονιστικού Κέντρου Σκαρίνου, το οποίο οργανώνει τις προσπάθειες των εθελοντών.

Παράλληλα, η Τράπεζα βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει για φοιτητές και άλλους κατοίκους της περιοχής.

«Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της Ελληνικής Τράπεζας, εκφράζω τη συμπαράσταση μου στις οικογένειες των τεσσάρων ανδρών που βρήκαν τραγικό θάνατο το περασμένο Σάββατο, καθώς και σε όλους στους συνανθρώπους μας που πλήγηκαν από την πυρκαγιά. Δυστυχώς βιώσαμε μια άνευ προηγουμένου, για την Κύπρο, καταστροφή, η οποία πρέπει να προνοήσουμε όλοι μας έτσι ώστε να μην επαναληφθεί. Με το κάλεσμα για βοήθεια το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας δήλωσε παρών στην προσπάθεια που γίνεται για την ανακούφιση των πληγέντων», δήλωσε ο Γιώργος Σκλάβος, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εταιρικής Επικοινωνίας και Ταυτότητας  της Ελληνικής Τράπεζας.

Παράλληλα με τη βοήθεια που στάλθηκε μέσω της Ομάδας Εθελοντών, η Ελληνική Τράπεζα διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Τμήμα Δασών, προκειμένου να συνεισφέρει στην αναδάσωση τμήματος των περιοχών που κάηκαν.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την Τράπεζα, η οποία δίνει έμφαση σε δράσεις αναδασώσεων και πρόσφατα εντάχθηκε στο Priceless Planet Coalition, μια πρωτοβουλία της Mastercard στην οποία συμμετέχουν τραπεζικά ιδρύματα και άλλοι οργανισμοί από όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα