ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διάταγμα δικαστηρίου για άρση αναστολής σύμβασης ειδικού ιατρού- Πώς απαντά ο ΟΑΥ

29 Απριλίου 2024, 10:05

images

Με προσωρινό διάταγμά του, το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας καλεί τον ΟΑΥ να άρει την αναστολή σύμβασης παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας ειδικού ιατρού, μέχρι τελικής εκδίκασης και αποπεράτωσης της αγωγής ή μέχρι νεότερης διαταγής του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η επιστολή για αναστολή της σύμβασης του ειδικού ιατρού, κοινοποιήθηκε στο γιατρό στις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του YgeiaWatch, πρόκειται για ορθοπεδικό, ο οποίος υπέγραψε εγγύηση για το ποσό των €20.000.

Σημειώνεται ότι ο ειδικός ιατρός αξίωνε την έκδοση ενδιάμεσου συντηρητικού ή και απαγορευτικού διατάγματος για άρση της αναστολής της σύμβασης «Υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας Ειδικού Ιατρού Συγκεκριμένων Ειδικοτήτων ή Συγκεκριμένων Ειδικοτήτων και Εξειδικεύσεων στο Γενικό Σύστημα Υγεία», ημερ. 2 Οκτωβρίου 2019 και επιστροφή του στην πλατφόρμα και/ή στο σύστημα πληροφορικής και άλλων επιχειρησιακών διαδικασιών του ΓεΣΥ, μέχρι την πλήρη και τελική εκδίκαση της αγωγής και/ή μέχρι νεότερης διαταγής του δικαστηρίου.

Παράλληλα, ο γιατρός ζητούσε την έκδοση διατάγματος όπως ο ΟΑΥ απέχει από κάθε ενέργεια που σχετίζεται και/ή αφορά την έναρξη και/ή διεξαγωγή της έρευνας εις βάρός του

Πώς απαντά ο ΟΑΥ

Η Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Μαρία Κυθραιώτου, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι ο ΟΑΥ στο πλαίσιο των ερευνών που κάνει, είχε σοβαρές υποψίες ότι κάτι πήγαινε στραβά.

Με βάση τη διαδικασία που υπάρχει, εξηγεί, «αναστέλλεται η σύμβαση με τον ειδικό ιατρό και διορίζεται ερευνώντας λειτουργό για εις βάθος έρευνα για να καταλήξει σε πόρισμα. Ανάλογα με το πόρισμα, ο οργανισμός αποφασίζει εάν θα τον φέρει πίσω ή εάν θα τον διώξει από το σύστημα», σημειώνει.

«Εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τον φέρουμε πίσω λόγω του διατάγματος του δικαστηρίου», σημειώνει η κ. Κυθραιώτου επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε αυτό το στάδιο, αναμένεται από τον οργανισμό, εάν θα κάνει ένσταση ή όχι.

Σύμφωνα με την κ. Κυθραιώτου, με βάση τις πρόνοιες της σύμβασης, ο ΟΑΥ είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει αυτή η διαδικασία.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα