ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 – Τζιύλα το οικολογικά!

16 September 2021, 10:47

images

Η Νεολαία Οικολόγων επιστρέφει δυναμικά με συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, με την εκστρατεία “Τζιύλα το οικολογικά”!

Το φετινό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι "Safe and Healthy with Sustainable Mobility" και επικεντρώνεται στη ψυχική υγεία, στη φυσική υγεία και την ασφάλεια στην κινητικότητα. Η επιλογή του φετινού θέματος οφείλεται στις δυσκολίες που υπέστη η Ευρώπη - και ο κόσμος - καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID -19. Αντανακλά επίσης τις ευκαιρίες για αλλαγή που προκύπτουν από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση υγείας σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Νεολαία Οικολόγων σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 17:00 στο Πάρκο Ειρήνης στη Λευκωσία (πάρκο δίπλα από το κτήριο της Βουλής). Θα προηγηθεί ποδηλατοπορεία στο κέντρο της Λευκωσίας, η οποία θα καταλήξει στο Πάρκο Ειρήνης.

Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της ψυχικής υγείας, αλλά και τα κενά που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Η ψυχική υγεία ως ένα από τα βασικά θέματα της φετινής εκστρατείας θέλει να τονίσει μια πτυχή που συχνά παραμελείται: οι μεταφορές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την κατάσταση της ψυχικής υγείας και ευημερίας των ανθρώπων. Η χρήση των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, όπως για παράδειγμα οι δημόσιες συγκοινωνίες, τα ποδήλατα και η μετακίνηση με τα πόδια έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία.

Παράλληλα, σε μια μακρά παράδοση προώθησης της ενεργού κινητικότητας ως μέρος της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η φυσική υγεία αποτελεί άλλο ΄ένα βασικό συστατικό της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η ενεργός κινητικότητα και η μίκρο - κινητικότητα είναι τρεις τομείς που συμβάλλουν ενεργά στην φυσική υγεία, και αποτελούν αποτέλεσμα της χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς.

Τέλος, η τρίτη θεματική της φετινής εκστρατείας εξετάζει προσεκτικά τα μέτρα ασφαλείας, χωρισμένα σε δύο τμήματα: ασφάλεια μεταφορών, όπως μέτρα ασφαλείας για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και οδική ασφάλεια. Το τελευταίο περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση τροχαίων συγκρούσεων και θανάτων που προκαλούνται από αυτές. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της ασφάλειας για άτομα με αναπηρίες και συνεπώς στην συμπερίληψη, αλλά και στην ασφάλεια ποδηλατών και πεζών.

Φέτος, τζιυλούμεν το οικολογικά, βιώσιμα τζιαι με ασφάλεια!

Σχετικά Άρθρα