ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η στέψη της πρώτης «Miss», δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης, είναι γεγονός

15 Ιουλίου 2024, 16:00

images

Αφού οι κριτές του πρώτου διαγωνισμού ομορφιάς AI (τεχνητή νοημοσύνη) στον κόσμο κατέληξαν σε 10 φιναλίστ τον περασμένο μήνα, η στέψη της πρώτης Miss AI, είναι πλέον γεγονός. Γνωρίστε την Kenza Layli, μια Μαροκινή lifestyle influencer. Με σχεδόν 200.000 ακολούθους στο Instagram και άλλους 45.000 στο TikTok, η Layli είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το CNN! Και εμείς αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δούμε...

«Το να στεφθώ Miss AI με παρακινεί ακόμη περισσότερο να συνεχίσω τη δουλειά μου για την προώθηση της τεχνολογίας AI», είπε η Layli σε ένα βίντεό της. «Η AI δεν είναι απλώς ένα εργαλείο. Είναι μια μεταμορφωτική δύναμη που μπορεί να αλλάξει τις βιομηχανίες, να αμφισβητήσει τους κανόνες και να δημιουργήσει ευκαιρίες εκεί που δεν υπήρχαν πριν… Καθώς προχωράμε, δεσμεύομαι να προωθήσω την ποικιλομορφία …, διασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν θέση στο τραπέζι της τεχνολογικής προόδου».

Ο πρώτος διαγωνισμός Miss AI ξεκίνησε την άνοιξη, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από περίπου 1.500 προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η Layli δημιουργήθηκε από τη Myriam Bessa, ιδρύτρια του πρακτορείου Phoenix AI, η οποία θα λάβει 5.000 δολάρια μετρητά και ορισμένα ακόμη προνόμια. Επιλαχούσες ήταν οι διαγωνιζόμενες Lalina Valina από τη Γαλλία και Olivia C της Πορτογαλίας.

Πριν από τη στέψη, οι διοργανωτές του διαγωνισμού δήλωσαν ότι οι συμμετέχουσες θα κριθούν όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για τη χρήση των εργαλείων AI από τους δημιουργούς τους, καθώς και για την επιρροή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι διαγωνιζόμενες έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όπως: «Αν μπορούσατε να έχετε ένα όνειρο για να κάνετε τον κόσμο καλύτερο, ποιο θα ήταν αυτό;

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις ενός διαγωνισμού ομορφιάς AI, καθώς οι εξιδανικευμένες εικόνες που δημιουργούνται από AI μπορεί να προωθήσουν περαιτέρω τα αρνητικά πρότυπα ομορφιάς.

Σχετικά Άρθρα