ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταρρίπτοντας τους μύθους γύρω από τους κοιλιακούς

05 Αυγούστου 2019, 10:16

images

Υπάρχουν ιστορίες και μύθοι για τον καλά γυμνασμένο άνδρα με τους κοιλιακούς μυς που καλό είναι να καταρρίψουμε και να αντικαταστήσουμε με την πραγματικότητα.

Μύθος 1

Να χτυπιέστε καθημερινά επί ώρες και χρόνια στο γυμναστήριο για να κάνετε γερούς όσο  και εμφανείς κοιλιακούς.

Οι κοιλιακοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις υπόλοιπες μυϊκές ομάδες και επομένως χρειάζονται τουλάχιστον μια ημέρα ξεκούρασης μεταξύ των προπονήσεων.

Μύθος 2

Να κάνετε άπειρους καθημερινά για να δείτε αποτέλεσμα. εκατό (τουλάχιστον) επαναλήψεις για να δείξουν οι κοιλιακοί σας. Και πάλι, δεν χρειάζεται να κάνετε 100+ επαναλήψεις για να αποκτήσουν οι κοιλιακοί σας το σχήμα που τόσο επιθυμείτε. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι κοιλιακοί είναι όπως όλοι οι υπόλοιποι μύες του σώματος. Από την στιγμή που δεν θα κάνατε 100 κάμψεις δικεφάλων ή εκτάσεις ώμων για να αποκτήσετε γραμμωμένους δικέφαλους ή ώμους, γιατί να κάνετε 100 και βάλε επαναλήψεις για κοιλιακούς.

Μύθος 3

Κάνοντας κοιλιακούς σε καμία περίπτωση δεν ξεφορτώνεστε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες μυϊκές ομάδες, η εξάσκησή τους δεν προϋποθέτει ότι θα εξαφανιστεί το λίπος που τις καλύπτει.

Μύθος 4

Οι ασκήσεις με πολλούς κοιλιακούς δεν θα χειροτερέψει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με την μέση σας. Αντιθέτως μάλιστα, οι κοιλιακοί «βοηθούν» και σταθεροποιούν τους μύες της μέσης. Έχοντας δυνατούς κοιλιακούς, μειώνετε την επιβάρυνση που δέχεται η μέση σας.

Σχετικά Άρθρα