ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σκυλάκια σε άθλιες συνθήκες στο χωριό Ίνεια της Επαρχίας Πάφου

25 Ιουλίου 2024, 09:57

images

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή σκύλων οι οποίοι βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, στο χωριό Ίνεια της επαρχίας Πάφου.

Πολίτες που απευθύνθηκαν στην Ομάδα Δράσης για τα Ζώα, αναφέρουν ότι οι συνθήκες αυτές εγκυμονούν απειλή και προς την ίδια τους τη ζωή, λαμβάνοντας υπόψη και την αφόρητη ζέστη που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Κύπρο. Επίσης, αναφέρεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν τους παρέχεται φαγητό και νερό.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης έχει πληροφορήσει την υπουργό Περιβάλλοντος και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με επιστολή ημερομηνίας 22 Ιουλίου 2024 , για το περιστατικό και αναμενόταν η άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και της αστυνομίας των ζώων. «Φαίνεται ωστόσο ότι η γρήγορη, άμεση και αποτελεσματική αντίδραση σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις, δεν έχει εφαρμοστεί σε αυτό το περιστατικό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι εδώ και κάποιες μέρες πολίτες είχαν προβεί σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές (κτηνιατρικές υπηρεσίες και αστυνομία των ζώων).

Όπως μάλιστα ενημερώνουν, στις περιοχές των χωριών που γειτνιάζουν έχουν καταγραφεί και άλλα, παρόμοια περιστατικά, για τα οποία απευθύνουν έκκληση όπως καταγγελθούν κι αυτά.

Σε δηλώσεις της, η Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα, Ανθή Μουζούρη αναφέρει ότι «πλέον οι συμπολίτες μας έχουν φτάσει σε απόγνωση καθώς, στην προσπάθεια τους να σώσουν ένα ζώο από τον βασανισμό του, οι προσπάθειες αυτές να πέφτουν στο κενό. Για ποια ευημερία των ζώων μιλούμε όταν σε τέτοια σοβαρή υπόθεση, που εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των ζώων καθώς βρίσκονται σε αυτά τα κατασκευάσματα σε θερινή περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες, να μην έχουν ακόμα κατασχεθεί και να παραμένουν ακόμα εκεί μέχρι και σήμερα; Οι νομοθεσίες ψηφίζονται για να διασφαλίσουν την ευημερία των ζώων και πρέπει επιτέλους να εφαρμόζονται!»

«Ως Ομάδα Δράσης για τα Ζώα, απευθύνουμε και δημόσια το αίτημα μας για άμεσες ενέργειες ούτως ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία και οι σκύλοι να είναι σε ασφαλές περιβάλλον και να έχουν μια πραγματική ευημερία, όπως τους αξίζει. Πολίτες και ιδιαίτερα ο κόσμος με ευαισθησίες για τα ζώα, διερωτάται πραγματικά τι άλλο μπορεί να κάνει, όταν έχουν ενημερωθεί δύο αρμόδια υπουργεία αλλά δεν έγινε τίποτα», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα